Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Beck 22: Den Svaga Länken

26. september 2007 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Beck 22: Den Svaga Länken billede

Svensk kriminalfilm når det er allerbedst..

En ung kvinde findes brutalt myrdet i en af Stockholms parker. Kvinden er blevet overfaldet, voldtaget og derefter kvalt. Martin Beck (Peter Haber) og Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt) bliver sat til at opklare sagen. Noget tyder på, at der er en serievoldtægtsmand på spil i Stockholms mørke gader. Men sandheden skal vise sig at være langt værre end som så. Samtidig finder Beck ud af, at hans kollega, Larrson har et forhold til hans datter Inger (Rebecka Hemse). Noget der bestemt ikke passer den aldrende politimand.

Den 22. del af den nye serie om Martin Beck er, trods titlen ”Den Svaga Länken” eller ”Det svage Led”, bestemt ikke den svageste i filmserien – tværtimod. Filmens dystre plot fanger fra første sekund, og det mærkes tydeligt, at instruktøren Harald Hamrell, har haft ordentlig tid til at arbejde med Cecilia og Rolf Börjlinds manuskript. Skuespillet er, som altid, glimrende. Peter Haber viser endnu engang, at han er skabt til rollen som Martin Beck. Peter Haber er i øvrigt den eneste skuespiller, der har spillet to af Sveriges største litterære klenodier, nemlig Carl Hamilton (i tv-serien ”Jagten på fjendens fjende” fra 1990) og Martin Beck. På trods af at Mikael Persbrandt har valgt at tage afsked med hans karakter Gunvald Larrson efter denne sæson, har skuespilleren ikke skruet ned for talentet. Ligesom Peter Haber, udfylder Persbrandt rollen som Gunvald Larrson perfekt.
Filmen gør, som noget nyt, en del ud af at fortælle om mordofrets baggrund og i særdeleshed hendes forældre. Det fungerer virkelig godt, ikke mindst på grund af Anki Larssons og Claes Hartelius’ fantastiske portræt af de sønderknuste forældre.

”Den Svaga Länken” er en af bedste i den ny serie om Martin Beck. Carl Sundbergs flotte fotografering portrætterer Stockholms skyggeside på realistisk vis. Skuespillet er godt og historien er frem for alt velfortalt og yderst spændende.

Desværre er der, ligesom de andre film i serien, ikke lagt noget ekstramateriale på dvd’en. Det er en ærgerlig tendens hos producenterne, især når filmen er så god, som det er tilfældet med ”Den Svaga Länken”. Efter at have set filmen ønsker man kun at dykke dybere ind i Becks dystre univers. Med 22 film plus endnu 6 film med Gösta Ekman i rollen som Beck, skulle man jo mene, at der burde være nok materiale at gribe fat i. Men kan kun håbe på, at producenterne en dag åbner for herlighederne og smider dem ud på dvd.

Filmen er tekstet på: Dansk, svensk for hørehæmmede, finsk, norsk og engelsk.
Billedet er i 16:9 Anamorfisk Widescreen.
Lyden er i Dolby Digital 5.1

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Beck 22: Den Svaga Länken
Original Titel: Beck 22: Den Svaga Länken
Premieredato: 28. august 2007
Instruktør: Harald Hamrell
Skuespillere: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Stina Rautelin, Ingvar Hirdwall, Ing-Marie Carlsson, Rebecka Hemse, Anki Larssons, Claes Hartelius
Spilletid: 93 min.
Selskab: Filmlance International AB 2007 /Nordisk Film 2007
Genre: Thriller
Link: http://www.beckfilm.se/


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...