Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Honest Thief
Honest Thief billede

Trolls På Verden...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Before Sunset

11. februar 2005 af Lise Aakjær

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Before Sunset billede

Ni år efter deres første møde og ni år efter den første film mødes Jessie og Celine igen og sød musik opstår endnu engang.

"Before Sunset" er efterfølgeren til "Before Sunrise", der handler om Jesse og Celines møde og enkelte, fantastiske nat sammen.
Nu slår lynet ned igen, da Jesse, som er blevet en anerkendt forfatter, er på turne i Europa for at promovere sin nye bog. Bogen handler om hans og Celines romantiske nat i Wien dengang for længe siden, som har gjort uudsletteligt indtryk på ham.
Pludselig står hun der.
Celine.
Den store kærlighed som han tilbragte en romantisk nat med for længe siden.

Og da de første akavede ord og famlende kindkys er givet, tager de tråden op igen og taler, griner og flirter i timevis. Celine er blevet cand. polit. og arbejder for en miljøorganisation. Jesse er blevet gift og har en søn, mens Celine ikke rigtig kan få kærligheden til at fungere. Måske fordi hun ved, at hun efterlod sit livs kærlighed på en banegård for 9 år siden.

Efterhånden som filmen skrider frem, og som samtalen antager mere ærlig og hudløs karakter, betror de hinanden, at den ene nat de tilbragte sammen har naglet sig fast i begge personernes bevidsthed med stor effekt på deres videre liv. Celine og Jesse er aldrig holdt op med at tænke på hinanden og lege med tanken om "hvad nu hvis". Hvordan ville livet se ud, hvis det var blevet de to. Eller hvis de blot havde udvekslet telefonnumre dengang. Men aftalen var, at de skulle mødes samme tid, samme sted ½ år efter deres første mødte. En romantisk men upraktisk tanke, for noget gik galt, og de blev aldrig genforenet.

Inden solnedgang og inden Jesse rejser hjem til kone og barn, skal han og Celine afgøre, om deres forhold er en romantisk fantasi eller om de er hinandens eneste ene. Nu er chancen der for en fælles fremtid. Men hvad gør man, når drømmen går i opfyldelse?

Before Sunset leger med den romantiske "hvad nu hvis"-tanke, som sikkert er genkendelig for alle. Filmen har præcis lige så meget - hvis ikke mere - på hjerte som sin forgænger.
Dialogen har antaget en lidt anderledes karakter, måske fordi de to hovedrolleindehavere selv har skrevet den. Kemien mellem de to er dog den samme, og bærer præg af at de er blevet noget ældre, og at situationen nu er lidt mere alvorlig nu. Skal de vælge hinanden? Den ungdommelige sødme og det lette og legende er pludselig blevet mere alvorligt. For dette kunne være deres sidste chance.

Som 1'eren vinder efterfølgeren med sin simpelhed. Scenen er igen to mennesker, en lang samtale og en lang spadseretur rundt i en europæisk hovedstad. Filmen trækker spændingen ud, og lader publikum heppe på at de to vælger hinanden. Before Sunrise og Before Sunset er et sjældent tilfælde af to vellykkede film, hvor en 3'er kunne retfærdiggøres og ville være mere end velkommen i min DVD-samling.
Det er anbefalelsesværdigt at se de to film i træk og svømme væk i drømmen om den store kærlighed og den eneste ene. Skildringen af Jesse og Celine er så bevægende, charmerende og rører tilskueren dybt, hvis man giver den lov.

Ekstramateriale

Ekstramaterialet er sparsomt og består af en 10 minutters dokumentar/bag kameraet på Before Sunset. Det er skuespillernes initiativ at lave en fortsættelse til "Before Sunrise", og sammen med instruktøren fortæller om deres idéer om med filmen, tanken bag en 2'er og arbejdet med filmen, der er indspillet på 15 dage.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew Metronome

Titel: Before Sunset
Original Titel: Before Sunset
Premieredato: 18. januar 2005
Instruktør: Richard Linklater
Skuespillere: Ethan Hawke, Julie Delpy
Spilletid: 76 min.
Selskab: Castle Rock Entertainment, Warner Bros., Sandrew Metronome, 2004.
Genre: Romantik
Link: http://wip.warnerbros.com/beforesunset/
banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...