Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Nominerin...
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

After We Collided
After We Collided billede

Druk
Lille Sommerfugl
Matador
Unhinged


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Before the Flood

10. september 2017 af Jesper Skovlund

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Before the Flood billede

De alarmerende billeder af forurening, smeltende poler og naturkatastrofer samt de lige så alarmerende tal som videnskabsmændene er enige om, gør så stort et indtryk at det er meget svært at blive påvirket af den positive tone som filmen trods alt slår an til sidst

Der er næppe meget nyt i denne film at hente for de der holder sig bare nogenlunde opdaterede på Verdens klimaforandringer. Med Leonardo DiCaprio som vejviser besøger vi smeltende isgletchere, oplever ekstreme vejrfænomener som skaber menneskelige katastrofer, besøger kul- og olieindustri, besøger folk der endnu ikke er blevet en del af forbruget af fossile brændstoffer – og vi er med Dicaprio til møde med statsledere og ikke mindst med i FN da han som nyudnævnt FN-repræsentant holder tale for Generalforsamlingen. Dicaprio går til det globale problem uden stjernenykker, er lyttende og stiller de rigtige spørgsmål. Det er ikke første gang han gør det; det skete bl.a. også i dokumentarfilmen ”The 11th hour” (2007). Ja, faktisk har DiCaprio været en meget synlig del af miljøbevægelsen siden succesen med ”Titanic” i 1997. Det er svært at have noget imod at en super hollywoodstjerne tager fat i et af de vigtigste globale problemer hvis det betyder at flere anerkender og tager del i løsningen.

Problemet ved den slags dokumentarfilm er dog at man sidder tilbage med en følelse af at løbet er kørt. Vi er bestemt og uigenkaldeligt ved at køre kloden miljømæssigt i sænk. De alarmerende billeder af forurening, smeltende poler og naturkatastrofer samt de lige så alarmerende tal som videnskabsmændene er enige om, gør så stort et indtryk at det er meget svært at blive påvirket af den positive tone som filmen trods alt slår an til sidst. Og i værste fald bliver vores reaktion modsat hensigten – vi bliver immune over for katastrofen for at kunne holde den ud! Som tilskuer savner jeg en fremstilling der i højere grad tager udgangspunkt i at miljøet aldrig bliver som det var engang og hvad gør vi så – kort sagt, hvordan indretter kommende generationer sig bedst muligt på den globale miljømæssige forandring. Dokumentationen af klimaforandringerne er efterhånden overvældende – hvad gør vi!

Jeg ser DiCaprio i en kommende film tale med menneskene på gaden kloden rundt fremfor katastrofebillederne, de velmente ord fra statsledere, toppolitikere og videnskabsmænd. Er statslederne i stand til at tage og gennemføre de rigtige beslutninger – de der faktisk virker – når de mødes og tager fra klimakonferencer? Kunne man forestille sig at folk sammen, ja endda på tværs af grænser, vil skubbe på for at få sat handling bag beslutningstagernes fine ord? Den film ser jeg frem til.

Ekstramaterialet på DVD-en består af: ”5 things to know about the warming arctic” og ”deleted scenes”.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount

Titel: Before the Flood
Original Titel: Before the Flood
Premieredato: 10. august 2017
Instruktør: Fisher Stevens
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Lindsey Allen, Jake Awa, Ki-moon Ban, Jason Box, Bill Clinton, Ted Cruz
Spilletid: 93 min.
Selskab: RatPac Documentary Films,Appian Way, Insurgent Docs, Mandarin Film Productions, National Geographic Channel, 2016
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
After We Collided
The Silencing
Like a Boss
Hamilton
Bridgerton
Equinox
Soul
Timmy Taber: Ing...
Unhinged
The Tax CollectorKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...