Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

A Hero
A Hero billede

Men
Esthers Orkester
Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bergmans Ø

13. april 2022 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Bergmans Ø billede

Kreativitet, kunst og kærligheden blomstrer i den nye film, hvor Bergmans ånd fortsat lever videre.

Den svenske instruktør, Ingmar Bergman, valgte at flytte til den svenske ø, Fårö i 1960. Der blev mange af hans film også optaget. Selvom Bergman for længst er gået bort, lever hans film og inspiration fortsat, og dette viser filmen ”Bergmans Ø” også, hvor et par tager på ferie på øen.

Et amerikansk filmpar, Chris (Vicky Krieps) og Tony (Tim Roth) tager på skriveferie på den ikoniske Fårö ø, hvor Bergmans ånd fortsat lever. Som dagene går, bevæger de sig begge dybere ind i kunsten, men også længere væk fra hinanden, da kunst og realitet bliver blandet sammen. Og da Chris pitcher sin historieidé til sin mand, overtager kunsten fuldstændigt.

Tim Roth er utrolig dejlig som den støttende og talentfulde mand. Det er muligvis langt fra hans Tarantino vildskab eller tv-serien ”Lie To Me”, men han har fortsat en god ro og charme over sig. Vicky Krieps har vi efterhånden set i flere internationale produktioner seneste i M. Night Shyamalans mislykkede ”Old”. Heldigvis har hun fået en velskrevet rolle i denne film, hvorpå man tydeligvis kan mærke noget frustration og angst overfor sit skriveri.

Ingmar Bergman har sat sine tydelige spor – både privat og kunstnerisk. Selvom Bergman muligvis er omgangspunktet i dette drama, så bliver han på ingen måde glorificeret eller hyldet. Faktisk stilles der spørgsmål ved ham, både som far og som filmskaber – for hvorfor kunne han aldrig skabe noget optimistisk eller håbefuldt? Dette stille Chris store spørgsmålstegn ved, også selvom respekten for Bergman bestemt er der.

Dramaet foregår imellem parret, hvor scenerne er underspillet, men konflikten fortsat er der. Der er dog heldigvis dejlig humor i parrets samtaler, så vi er ikke vidner til et voldsomt skilsmissedrama, men blot en meget seriøs diskussion imellem to passioneret kunstelskere. I Chris’ historie spiller Mia Wasikowska en fiktionversion af hendes eget ego, og denne historie- inde i historien- er dybt fascinerende, og man får en bedre forståelse af Chris’ baggrund.

”Bergmans Ø” er en velskrevet, langsom fortælling om kunst og kærlighed. Tim Roth og Vicky Krieps underspiller det kunstneriske par, hvorpå det langsomme tempo skaber rammer om deres fortid og nuværende forhold. I ægte Bergmans stil, hvor fiktion og virkeligheden går hånd-i-hånd.

Titel: Bergmans Ø
Original Titel: Bergman Island
Premieredato: 13. april 2022
Instruktør: Mia Hansen-Løve
Skuespillere: Vicky Krieps, Tim Roth, Mia Wasikowska, Anders Danielsen Lie
Spilletid: 105 min.
Selskab: Arté France Cinema, Angel Films, 2021
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Top Gun: Maverick
A Hero
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært HoldKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...