Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bernie

6. september 2012 af Rasmus Legene

5 stjerner Skriv en kommentar

Bernie billede

En lille film om et lille samfund og deres reaktion på en stor hændelse.

Bernie er en svær film at kategorisere. På den ene hånd er den baseret på virkeligheden og i stor stil bærer den præg af dokumentariske virkemidler. Der er interviews med personer, nogle spillet af de rigtige mennesker, og nogle spillet af skuespillere. Men på den anden side er en stor del af filmen tydeligt fiktion, hvor Jack Black spiller hovedrollen.

Filmen gør to ting. For det første viser den hvordan livet og menneskene i Carthage, Texas er. Dette bliver gjort gennem interviews, men også ved at vise begivenheder i byen. Og det er et spændene portræt filmen maler. Den viser nøjagtigt hvor lokal et lokalsamfund kan være. For det andet er filmen er sjov. Den er ikke fyldt med vittigheder, der får en til at le højlydt, men den sniger sig ind med humoristiske udtalelser og situationer. Ligesom befolkningen i Carthage mister deres moralske center i forhold til Bernie, så forsøger filmen at gøre det samme med os. Den forsøger at få os til at holde af Bernie, at se det absurde i hans situation, og derefter forhindre os i at dømme ham så hårdt ,som han muligvis fortjener.

Det er svært at være mere konkret uden at afsløre handlingen. Naturligvis er det ikke svært at finde handlingen, men fordi filmen får så begrænset en biograf udsendelse i Danmark, er der en bedre chance end almindeligt for at komme ‘uvidende’ ind til film. Og det vil anbefales, at man gør. Der er intet, der overrasker så godt, som det uvisse i en film som denne.

Bernie er underspillet sjov. Den fortæller en fascinerende historie, ikke bare om Bernie, men om hele samfundet i Carthage. De tre store roller i filmen, Jack Black, Shirley MacLaine og Matthew McConaughey gør det alle godt og giver alle deres karakterer sjæl og dybde.

I en verden hvor komedier oftest er nogle grove overspillede affærer, vil det helt sikkert kunne anbefales, at man ser Bernie i stedet. Filmen er ikke perfekt, og det er svært at gennemskue om den har et budskab, men den er en perle af opfindsomhed og originalitet, som ellers ikke får meget plads i danske biografer.

Den kan kun ses i Cinemateket i perioden fra den 6. til den 19. september.

Titel: Bernie
Original Titel: Bernie
Premieredato: 6. september 2012
Instruktør: Richard Linklater
Skuespillere: Jack Black, Shirley MacLaine, Matthew McConaughey
Spilletid: 104 min.
Selskab: Wind Dancer Productions, DFI, 2011
Genre: Drama , Humor
Link: http://bernie-the-movie.com/


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...