Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Blackhat

22. juni 2015 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Blackhat billede

Michael Mann slækker på speederen...

Så går turen til Chicago, ja og så et lille smut til Los Angeles. Siden stikker vi østover mod Hong Kong og ender til sidst i Jakarta. Sådan går det for Nick Hathaway (Chris Hemsworth – Thor, Rush,Star Trek) i Blackhat, som handler om cyberkriminalitet. Nick er straffedømt hacker, som får til opgave at hjælpe med at finde bagmændene bag et netværk af online-lovbrydere. Hans baggrund i ”branchen” gør han til ekspert på området, og ordensmagten kan således bruge ham til at knække koder og rådgive i hvordan digitale forbrydere tænker. Nick gør en banebrydende forskel i politiets arbejde, men ender med at være en jaget mand. For bagmændene kan pludselig mærke at de bliver udfordret og trængt op i en krog, og dermed ender Nick og hans team i et blodigt opgør, hvor kuglerne hviner om ørerne.

At overvære Blackhat kræver desværre nok en del elektronisk jargon, hvis man vil have det fulde udbytte. Du skal helst vide mere end Tetris, Super Mario og Pac-Man for at forstå den kvikke dialog mellem de involverede i filmen her. Det er ikke lige denne signaturs spidskompetence, så jeg valgte at fokusere på selve menneskejagten og så lade replikker være replikker. Det kan faktisk godt lade sig gøre, men omvendt vil jeg heller ikke afvise at det er muligt at blive lidt vrissen og tøsefornærmet på Blackhat, som ikke ligefrem åbner portene på vid gab for alle og enhver.

Bag filmen står Michael Mann. En fyr som har sin egen sofistikerede action-drama-nuance, som man sjældent går galt i byen af. Der er ofte noget helt særligt dragende ved hans produktioner, og det er for mit vedkommende ikke nogen tilfældighed at titler som Heat, Den Sidste Mohikaner, The Insider, Collateral, Miami Vice og Public Enemies alle sammen er at finde i min private filmsamling. Den fængende gnist er dog ikke tilstede i samme grad denne gang. Fra min stol handler det om flere ting, som ikke helt rammer plet. At Chris Hemsworth spiller vores helt, er der ikke noget overraskende i, for det plejer han. Men i forhold til de flødebolle-film som han har rendt rundt og leget selvfed muskelmasse, så passer han bare ikke sådan superperfekt ind i denne cyber-verden, hvor en tydelig høj IQ som minimum kræves. Man bliver også nødt til at spørge sig selv, om hvor relevant filmens omdrejningspunkt er over den brede kam. For mig at se er rammerne alt for store til at bære en så simpel historie som at bekæmpe kriminalitet. Der er sådan flere ting undervejs som man kan ærgre sig over af både stort og småt, men så må man jo glæde sig over det man så får.

Man får på plussiden nogle fantastiske shots af ”kriminalitetens” løbebane fra tastaturknappernes signaler og frem til de koder og features som misbruges og ødelægges. Og så er filmen temmelig grundig, på trods af sit smalle plot. Vi er altså på den gode side af 2 timer, hvilket giver plads til at dvæle ved momenterne. Ja, og så er der da også nogle gode actionsekvenser puttet ind, hvor man ikke er i tvivl om at det er Heats far som er på spil.

Summa summarum så kan man kalde Blackhat for en godt udført mellemvare. Filmen blev ulykkelig vis promoveret samtidig med alle de store Oscar-titler fra indeværende år (f.eks. The Imitation Game, American Sniper, The Theory Of Everything, Birdman m.fl.), og det kan have kostet den dyrt, for den nåede aldrig at blive særlig attraktiv i biograferne. Den var ikke selv i nærheden af at blive indstillet til noget, men det havde omvendt, vurderet ud fra en helhed, også været dybt urimeligt.

Blackhat tildeles 3 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Blackhat
Original Titel: Blackhat
Premieredato: 12. juni 2015
Instruktør: Michael Mann
Skuespillere: Chris Hemsworth, Viola Davis, Tang Wei, Ritchie Coster, Yorick Van Wageningen, Holt McCallany, Wang Leehom
Spilletid: 133 min.
Selskab: Legendary Pictures, Universal Pictures, 2015
Genre: Action
banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...