Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Blacklight

3. maj 2022 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar

Blacklight billede

Liam Neeson får forbavsende lidt at rutte med, og så føles 100 minutter som 200. Den hidtil værste film i den stime, som Neeson lige nu befinder sig i som lone ranger.

Kan du huske dengang Liam Neeson medvirkede i Oscar-nominerede film som Nell, Kinsey, Michael Collins, The Gangs Of New York, Batman Begins, Silence og Schindler’s Liste? Kan du huske dengang han svang lyssværdet i Star Wars eller lagde stemme til løven Aslan i Narnia? Kan du huske da han gav den som Bryan Mills i Taken-trilogien? Nu er Liam Neeson i de seneste år røget i en slags Bruce Willis-fælde, hvor han oftest optræder i lone ranger-roller. En mand, der alene må klare tingene på sin egen måde – og så bare med forskellige omdrejningspunkter. ”Sidste Stop”, ”The Marksman”, ”Cold Pursuit”, ”The Honest Thief” og ”The Ice Road” er udkommet på forholdsvis kort tid – og senest følger ”Blacklight” nærmest efter som en tro kopi (og for at det ikke skal være løgn, så er ”Memory” lige på trapperne…).

I Blacklight spiller Liam Neeson rollen som Travis Block - en freelance-håndlanger, som arbejder for staten. Hans job er at redde undercover-agenter ud af problemer. Dog opdager Block et hemmeligt program, som har til formål at dræbe almindelige borgere. Kun FBI-chefen Robinson kender til årsagerne for disse likvideringer. Block vil have sandheden frem i lyset, og allierer sig med en journalist, men da datteren og barnebarnet bliver truet, presses Block til at gå sin egen gang for at få retfærdigheden til at ske fyldest.

Helt klassisk one man army-style må Liam Neeson kæmpe sig gennem et fordækt net for at redde dem, han elsker. Filmens tagline lyder ”They’re Gonna Need More Men”, og hvilket lokkemiddel er det ikke for actionfans? Nu skal man så alligevel ikke forvente, at Neeson går fuld Rambo i Blacklight, for så bliver man skuffet. Til gengæld kan man forvente tilpas meget snilde for at komme tæt på Operation Unity, som det skumle program hedder. Skønt er det også at se Aidan Quinn tilbage på skærmen. De fleste vil nok huske ham fra ”Legendernes Tid”, ”Frankenstein” og fra føromtalte ”Michael Collins”. Jep, han var ganske stor i 90’erne!

Desværre bliver Liam Neeson udstyret med nogle klichéfyldte one-liners og alt for lidt dynamit i tasken. Blacklight har nogle meget langtrukne scener, og særligt i samarbejdet med journalisten går det trægt, selvom Travis Block skal fremstå som en mand, der har travlt og ikke spilder tiden. Der er ikke meget tjubang at gøre godt med, og det skal Liam Neeson se at gå fri af. Ikke meget tyder på, at der ligger store roller lige om hjørnet, som kan bringe storheden tilbage. Men han må altså heller ikke synke dybere end de meget ensformige manuskripter og produktioner, som det er blevet til senest – og faktisk er Blacklight vel den ringeste af disse. Jeg kan ikke svinge mig op på mere end to stjerner. Afrundingen byder dog på lidt forløsning, men det sker for sent på alle planer. Blacklight er i længden for triviel og intetsigende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Blacklight
Original Titel: Blacklight
Premieredato: 11. april 2022
Instruktør: Mark Williams
Skuespillere: Liam Neeson, Aidan Quinn, Taylor John Smith, Emmy Raver-Lampman, Yael Stine, Zac Lemons, Claire van der Boom, Andrew Shaw, Tim Draxl
Spilletid: 100 min.
Selskab: Zero Gravity Management, Footloose Productions, Sina Studios, 2022
Genre: Action
Streaming service: www.blockbuster.dk


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...