Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Blue Valentine

9. august 2011 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Blue Valentine billede

Av for den, hvor kærligheden gør ondt...

Af en eller anden sær grund, udgives der lige nu en masse dvd'er og blu-rays som har det til fælles at der nærmest er tude-garanti. For at det kan indtræffe, så kræver det en gennemarbejdet historie, som er troværdig og som lige så godt kunne have udspillet sig ude foran din gadedør. Det kræver dygtige skuespillere, som kan levere nerve og intensitet. Og det kræver en ramme som er lige dele stålfast og skrøbelig. Alt er opfyldt i Blue Valentine, hvor kærligheden mellem Dean og Cindy blomstrer på livet løs, for siden at miste magien i et hjerteknusende endeligt.

Vi møder dem på forskellige stadier i deres samliv. Fra de spæde teenage-år, hvor Cindy er kærester med Bobby (spillet af Mike Vogel), men hvor hun møder Dean, der arbejder som flyttemand. Interessen for hinanden vokser de to imellem. Det ender med at Cindy og Dean bliver gift, får datteren Frankie – men da familielivet først bliver en realitet, så opstår der en følelsesmæssigt mæthed. Nogle år efter støder Cindy ind i Bobby, som stadig bærer nag i forhold til Deans indtræden i Cindys liv og det får konsekvenser. Dog er der stadig et lille håb for Dean og Cindy, så i et forsøg på at redde deres forhold, drager de to på weekendtur. Men de må sande at kampen for at blive sammen, forbliver en illusion.

Ryan Gosling modtog en Golden Globe nominering for sin rolle som Dean. Det samme gjorde Michelle Williams som Cindy, plus en Oscar-nominering. Man forstår det godt. Det slår nærmest gnister på skærmen mellem de to, både når de elsker og når de skændes. Filmen kaldes blot A Love Story som sin tagline, men lad dig ikke narre af det simple udtryk. Den er god nok, og bestemt ikke bare en mainstream metervare. Blue Valentine er the real deal! Kærlighed GØR ondt...

Du kan helt sikkert se frem til 107 minutter i ualmindeligt godt selskab, uanset hvilket køn du hører til. Kig på coveret, og du vil tænke ”tøse-film”. Men mærk mig mine ord! Her er sorg og glæder for alle pengene. Hvis du er immun over for filmens sidste 3-5 minutter, så er du en meget kold og kynisk sjæl...

Derek Cianfrance har virkelig indfanget det blødende hjerte i al sin røde ækelhed. Hvorfor? Hvorfor skulle det ikke kunne blive Dean og Cindy for evigt? Fordi de dybest set ikke kan undvære hinanden og den åbenlyse kærlighed mellem dem. Men samtidig er de også hinandens værste fjender. For at redde hinanden og sig selv, må de skilles... Frem med lommetørklæderne. Dette er absolut en af genrens stærkeste bud på et mesterværk!

Blu-ray-udgivelsen indeholder ikke noget ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Blue Valentine
Original Titel: Blue Valentine
Premieredato: 2. august 2011
Instruktør: Derek Cianfrance
Skuespillere: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman, Faith Wladyka, Mike Vogel, Jen Jones, Marshall Johnson
Spilletid: 107 min.
Selskab: Incentive Filmed Entertainment, Hunting Lane Films, 2010
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...