Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2019...
Robert - Nominer...
Funko-Feberen Ra...
Morten Grunwald ...
Torben Jensen Er...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Skammerens Datte...
Skammerens Datter Ii: Slangens Gave billede

The Spy Who Dump...
The Favourite


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bobbi Jene

19. april 2018 af Sandra Virginia Bereza

6 stjerner Skriv en kommentar

Bobbi Jene billede

Dokumentarfilmen 'Bobbi Jene' handler om den amerikanske danser, Bobbi Jene, der har været den store stjerne i det legendariske israelske dansekompagni Batcheva i de sidste 10 år.

Nu beslutter hun sig for at rejse tilbage til sit hjemland, USA. Men at skulle rives væk fra de dybe bånd hun har knyttet til både stedet og til menneskene i kompagniet viser sig mere smertefuldt end hun havde forventet.

Hun må tage afsked med sin mentor og koreograf Ohad Naharin, ligesom hun må give afkald på en ny ung kærlighed for at gå en ukendt fremtid i møde.

'Bobbi Jene' vandt hele tre ud af fire mulige priser på Tribeca Film Festival i New York. Den danske instruktør har tidligere stået bag 'Songs for Alexis' og er gift med skuespilleren Oscar Isaac.

Det er ikke til at finde ud af hvad filmen er eller hvad den vil, eller hvilken historie den vil fortælle. Filmen handler om en danser, men der er ikke så meget dans i det. Den dans der er og den process man følger er dog til gengæld smuk og absolut rørende, og man kommer helt tæt på Bobbi som kunstner.

Vi får et indblik i forholdet med hendes gamle mentor, vi ser nogle gamle fotos fra hendes log bog og vi ser hende træne lidt og vi ser hende performe og forberede sig.

Men Alt i alt drejer filmen sig mere om en kvinde, der foretager sig et livs valg, hun vælger at forlade livet i Israel for at kunne starte sin ejen danse skole og for at performe selvstændigt, hvilket også lader til at fungere fin, fordi hun er et kendt og etableret efterspurgt navn. Og da stort set alle der ser hendes optræden bliver rørt til tårer og føler sig befriet og bevæget, virker det som om at hun ihvertfald ikke vil komme til at mangle et job som danser eller danselærer. Selve filmen har alligevel en meget tung og langsom atmosfære.

Det er tydeligt at Bobbi Jene Smith har haft et unikt liv som danser, men hendes personlige problemer er yderst almindelige. Og måske bliver Lind suget ind i disse personlige forhold i en sådan grad, at de lidt overtager filmen.

"Bobbi Jene," er nok mere en film om Smiths kærlighedsliv, og dennes udfordringer ved at opretholde et fjernt distance forhold, med en ung danser der er 10 år yngre end hende selv, og selv er et helt andet sted fordi han er så ung som han er, han vil gerne blive i Israel og have børn og stifte familie, og er det nu også ved at være for sent for Bobbi at opnå drømmen om et ægteskab og det at stifte en famile osv. Hver især giver de hinanden plads til at besøge hinanden og den kærlighed der er imellem dem er da også smuk og stærk og en smule misundelsværdig, da den afspejler en vis ægthed man sjældent får lov a komme tæt på.

Men disse ting er klart meningsfulde for Dem, da det er det De går igennem, men det er nu ikke særlig interessant at se på, især når Linds hensigt er at profilere en danser, hvis arbejde hun tydeligt finder provokerende.

Boobi Gene er en kærlighedshistorie der skildrer filmens dilemmaer og dens uundgåelige konsekvenser af ambitioner til følge. Det er en film om en kvindes kamp om at opnå uafhængighed via sit forsøg på at lykkes med sin egen kunst i den yderst konkurrencedygtige danse verden .

Filmen havde premiere på Tribeca Film Festival og blev også udvalgt til Visions du Réel i Nyon og Hot Docs i Toronto.

Elvira Lind blev uddannet fra CityVarsity School of Media og Creative Arts i Cape Town i 2005.

Hendes første lange dokumentar, Songs for Alexis (2014), blev udvalgt til IDFA og har også været screenet på Hot Docs, blandt andre festivaler.

Titel: Bobbi Jene
Original Titel: Bobbi Jene
Premieredato: 19. april 2018
Instruktør: Elvira Lind
Skuespillere: Bobbi Jean Smith, Ohad Naharin, Or Schraiber
Spilletid: 95 min.
Selskab: 2018
Genre: Dokumentar , Romantik
Link: https://www.youtube.com/watch?v=V5cUDLogjTU&t=60sbanner
Overskrift Højre Block
Teen Titans Go! ...
Lucifer sæson 3
Second Act
Beautiful Boy
Glass
Riverdale sæson 2
My Generation
First Reformed
Før frosten
The MuleKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...