Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bombay Dreams

10. juli 2005 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Bombay Dreams billede

Lille fin Svensk ungdomskomedie, hvor hverdagens problemer blandes med håbet om at finde ens sande identitet, og en ordentelig omgang Bollywood show dance.

Ebba ( Gayathri Mudigonda ) er en helt almindelig teenagepige, der går til svømning, hænger ud med sin veninde Camilla ( Nadine Kirschon ) og er lidt vild med Erik fra svømmeklubben. Men da hun en dag finder et brev, som hendes mor ( Sissela Kyle ) har gemt for hende, forandres alting. Brevet er fra hendes biologiske mor i Indien, og i smug begynder Ebba, sammen med Camilla, at planlægge en utrolig rejse. De drømmer om eksotiske paladser og dansende sheiker og prinsesser, men rejsen til Indien bliver ikke helt det eventyr, som Ebba havde tænkt sig, for hvordan får de lige skrabt penge sammen til sådan et tur. De både stjæler, tigger og lyver sig til dem og snart er der to billetter i Ebbas hænder. men Camilla får kolde fødder og Ebba må tage alene afsted. Og snart viser det sig at Indien er meget anderledes end det hjemmelige og hyggelige Sverige. Spørgsmålet er nu om Ebba tør stå ansigt til ansigt med hendes biologiske mor når muligheden byder sig.
Bombay Dreams er en varm og underholdende ungdomskomedie om kærlighed, identitet, drømme og om at rejse til Indien, uden ens mor finder ud af det.

Lena Koppel, der lavede Love Boogie, har instrueret den unge debutant, Gayathri Mudigonda, i rollen som charmerende Ebba. Hun spiller fint og er helt sikkert filmens lyspunkt. Dance scenerne klare hun med stil, så hun overbeviser publikum om at hun ikke har lavet andet hele hendes liv. Det er meget flot.

Ebbas mor spilles af Sissela Kyle der også medvirkede i den Svenske KOPPS.

Selve stilen i BOMBAY DREAMS, er typisk Svensk, som vi har set den i de sidste års andre fine ungdomsfilm fra vores broderland. Men da hovederolleindehaveren er Ebba der er adobtivbarn fra Indien, giver det mulighed for en lidt skæv vinkel på det hele. Eba og Camilas dagdrømmerier visualiseres ved hjælp af nogle flotte danse optrin hvor den Indiske musik og dans får fuld pedal.
Det er overdrevet, flot ogfarverigt i bedste Bollywood stil.
Hele filmholdet rejste også til Indien for at slå sig sammen med et Indisk filmhold, der sammen med koreograf og danse-hold lærte svenskerne den typiske Indiske film-dans. Det er der kommet nogle flotte danse sekvenser ud af der sagtens kunne have indgået i en hvilken som helst Bollywood film.

BOMBAY DREAMS er en fin lille film, der fortæller en historie med nogle vigtige problemstillinger. Den fungere bedst i den første halvdel, hvor luften desværre siver lidt ud af ballonen i en sidste. Men hvis du er til Svensk humor og Indiske Bollywood produktioner fyldt med overdådige dansenumre, så er det her filmen der levere varen.

Ekstramateriale.

Trailer til Bombay Dreams.

En rejse bag om Bombay Dreams. 25 min.

Flot og spændende Trailer og en lille dokomentarprogram der giver et fint indtryk af holdet bag filmen. Specielt er der fokus på filmholdets rejse til Indien hvor den sidste halvdel af filmen er optaget.

Karakter for ekstramaterialet: **

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Bombay Dreams.
Original Titel: Bombay Dreams.
Premieredato: 20. juni 2005
Instruktør: Lena Koppel
Skuespillere: Gayathri Mudigonda, Nadine Kirschon, Peter dalle, Sissela Kyle.
Spilletid: 87 min.
Selskab: S/S Fladen, MIC Studio, Svenska Filminstitutet. 2004.
Genre: Familie
Link: http://www.bombaydreams.se



banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...