Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Book Club

2. februar 2019 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Book Club billede

Fire ældre kvinder kaster sig ud læsningen i Fifty Shades Of Grey, og ænder hver især med deres version af Mr. Grey. En sød hyldest, men også en dialog og skuespil, som burde havde været sat adskillige gear ned...

Fire veninder i senioralderen (med vidt forskellig baggrund) har en bogklub. Hver måned går det på skift med hvis tur det er til at vælge en bog. Når måneden så er gået, mødes veninderne og diskuterer og analyserer sig gennem den fælles læste bog. Nu er det Vivians (Jane Fonda) tur til at vælge, og til de øvriges store skepsis hiver hun Fifty Shades Of Grey frem.

Skepsis bliver dog til en øjenåbner af rang for alle klubmedlemmer, og hver især tager de deres liv op til revision og vover pelsen og springer ud af busken. Bogen kommer til at danne basis for helt nye oplevelser og alt sættes i perspektiv og en helt ny livsgnist dukker op.

Vivian kommer i kontakt med en gammel flamme, som hun i sin tid afviste. Han spilles i øvrigt skønt af Don Johnson (Miami Vice, Django Unchained, From Dusk Till Dawn). Sharon (Candice Bergen) kaster sig ud i online-dating og får bl.a. positiv feedback fra George (Richard Dreyfuss fra Nærkontakt Af Tredje Grad og Stand By Me). Carol (Mary Steenburgen – Tilbage Til Fremtiden 3) prøver at peppe romatikken op på hjemmefronten, hvor hendes mand Bruce (Craig T. Nelson – Poltergeist) er langt mere optaget af sin motorcykel. Så mangler vi kun Diane (Diane Keaton – Annie Hall, Manhattan), som ved et tilfælde forblænder piloten Mitchell (Andy Garcia – Godfather, Ocean’s Eleven, Mamma Mia: Here We Go Again). Sød musik opstår, men Diane overbeskyttes især af hendes to døtre (spillet af Alicia Silverstone og Katie Aselton). Diane fungerer samtidig som en slags fortæller/voice over gennem filmen.

Vi får et indblik i alle de skøre og skæve episoder, de fire kvinder udsætter sig selv og deres omgivelser for, når de giver slip på alle deres forbehold og følelsesmæssige bindinger. Det ender ud i et særdeles sødt resultat ud fra parolen om at man aldrig bliver for gammel til kærlighed og ømhed. Book Clubs helt store hæmsko er sin til tider overlumre og hysteriske tone. Det er en alvorlig streg i regningen i forhold til, hvor acceptabel en feel-good-movie man kunne have endt ud med. Der bliver overspillet og overdramatiseret, især fra den tidligere fitness-dronning Jane Fonda. Hendes ageren er nærmest ekstrem eksplicit, hvilket ikke rigtig klæder hende. Hun bliver ret hurtigt et forholdsvis irriterende element.

Book Club er med garanti sat i søen for at hylde nogle af Hollywoods gamle koryfæer, hvilket også lykkes. Desværre bliver flere af tiltagende tyggegummiagtigt og overfladisk. En skam, for moralen er sådan set elskelig. Det betyder også en middelkarakter i form af 3 stjerner.

Udgivelsen indeholder ikke noget bonusmateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Book Club
Original Titel: Book Club
Premieredato: 13. december 2018
Instruktør: Bill Holderman
Skuespillere: Diane Keaton, Jane Fonda, Andy Garcia, Don Johnson, Candice Bergen, Richard Dreyfuss, Craig T Nelson, Mary Steenburgen, Ed Begley Jr, Wallace Shawn, Katie Aselton, Alicia Silverstone, Mircea Monroe, Tommy Dewey
Spilletid: 99 min.
Selskab: Paramount Pictures, Bloom, June Pictures, 2018
Genre: Humor , Romantik
banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...