Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bordertown

26. august 2007 af Søren Rasmussen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bordertown billede

Virkeligheden er altid mere skræmmende and fiktion

400 kvinder er blevet myrdet i industri- og grænsebyen Juarez, Mexico. I denne kapitalist oase er profit alt og den sociale struktur er blevet til en super darwinistisk maskine, som æder sine egne indbyggere op. I denne kolde by må journalisten Lauren (Lopez) vende tilbage til de rødder hun har flygtet fra hele sit liv. En flugt der har gjort hende til en kynisk og følelsesløs superjournalist.
En ung kvinde har overlevet de bestialske mord og for at få historien frem, og morderne afsløret, må Lauren kæmpe mod korruption, grådighed og både det lokale politi og hendes egne arbejdsgivere i USA. I de rædsler hun oplever i Juarez, finder Lauren mere end blot en god historie. Hun finder sig selv.

Lopez har i denne rolle ladet sex-symbol figuren falde lidt af på den, men det er bestemt ikke en dårlig ting for hendes troværdighed som skuespiller. Det er i mindre grad stjernen Lopez og i højere grad en seriøs skuespiller man står over for her. Parløbet med Kate Del Castillo som hendes modsætning fungerer rigtig godt og det mandlige krydderi, leveret af Banderas og Sheen, giver denne film det ekstra lag af tyngde og kvalitet. Banderas er intens og macho som i hans bedste roller og Martin Sheens myndige, rutinerede tilstedeværelse giver som altid det hele et skub opad.

Filmens Mexico er et helvede af kriminalitet og anarki. Det er et Mexico hvor den billige arbejdskraft udbyttes af det kyniske Vesten og de riges Mexico. Her lever man højt på den elendighed resten af landet (specielt indianerne) lever i. Selvom en anklagende finger peger mod Vesten så er det ligeså meget Mexico selv der revses af instruktør og manuskriptforfatter Gregory Nava. Han viser den umenneskeliggørelse der finder sted, på fabrikker i Mexico og hele den 3. verden, for at vi andre i vesten kan købe en billig dvd afspiller eller plæneklipper.

Skulle man i løbet af filmen gå glip af at filmen tydeligvis er baseret på virkelige hændelser, så giver filmens efterskrift og dedikation den sidste rædselsfulde erkendelse af at denne film er langt fra fiktionens verden.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Scanbox.

Titel: Bordertown
Original Titel: Bordertown
Premieredato: 21. august 2007
Instruktør: Gregory Nava
Skuespillere: Jennifer Lopez, Antonio Banderas, Martin Sheen, Kate Del Castillo
Spilletid: 108 min.
Selskab: Capitol Films
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...