Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Alle For Fire
Alle For Fire billede

Black Panther: W...
Hvidstengruppen ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Boston Legal: Sæson 2

22. marts 2008 af Robert Johannes Rasmussen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Boston Legal: Sæson 2 billede

Endelig er vi tilbage hos Crane, Poole & Schmidt! Anden sæson af den bedste advokatserie siden “Ally” og “Judging Amy” – “Boston Legal” – kan nu købes på dvd!

Til de af jer læsere, der endnu ikke har haft fornøjelsen af “Boston Legal”, kan jeg fortælle, at det er en spinoff-serie af “The Practice” (begge skabt af David E. Kelley), der foregår i advokatfirmaet Crane, Poole & Schmidt, der er lokaliseret i Boston, Massachusetts. Her følger vi en gruppe advokater og deres sager i et personligt og humoristisk miljø, hvor drama og intriger altid lurer om hjørnet.

“The Practice” kørte i otte sæsoner fra 1997 til 2004, hvor “Boston Legal” tog over. Det er en serie, der med iver afventes udgivet på dvd. Man kan jo håbe, at den danske distributør (læs SF-Film) følger trop med “The Practice” efterhånden som de kommende sæsoner af “Boston Legal” sendes ud på dvd!

Det er en indiskutabel fornøjelse af de helt store, når man sætter sig til rette i sofaens bløde hjørne for at følge advokaterne hos Crane, Poole & Schmidt. Heldigvis byder anden sæson på intet mindre end 27 forrygende episoder, der er velskrevne og uhyggeligt vanedannende. Seriens manuskriptforfattere har skabt en perle af en advokatserie, der troner som et mesterværk indenfor sin gerne.

Hos Crane, Poole & Schmidt er det nærmere reglen end undtagelsen, at sagerne er mere eller mindre obskure – hvilket naturligvis passer fint til de skæve eksistenser, der arbejder i firmaet. Her ikke mindst Denny Crane (portrætteret virtuost og storspillende af William Shatner), der i den grad er “larger than life”!

Denny Crane – der lider af Alzheimers (selv mener han, at det er kogalskab) – er sammen med Alan Shore (James Spader) seriens absolutte force. De leverer gang på gang virtuose præstationer, hvor dialoger og monologer fremføres med en sådan energi og indlevelse, at man med gåsehud kun kan nikke anerkendende til deres evner som skuespillere. Men også Candice Bergen er intet mindre end fænomenal i rollen som Shirley Schmidt, der i første sæson gør sin uventede entré! Man længes uvilkårligt efter at gense hende som journalist i den ti sæsonlange (og knaldgode) Emmy-vindende CBS-serie “Murphy Brown”. Hvornår mon dén finder sin vej til dvd?

Selvom seriens overvejende fernis er komediens, så har vi også at gøre med skarp og bidende social satire, der ikke er bange for at konfrontere nogle af det amerikanske samfunds mere ømtålelige områder. Således er f.eks. våbenkontrol, miljø, voldtægt, krig, ytringsfrihed og dødsstraf blot nogle af de mange emner, der implementeres og diskuteres i seriens fiktive advokatunivers.

En af mine favoritepisoder i anden sæson – Finding Nimmo – problematiserer eksempelvis vildlaksens skæbne i de canadiske floder, da disse gradvist udryddes af parasitter, der viderebringes fra undslupne dambrugslaks.

Denny og Alan bliver således uforvarende hvirvlet ind i sagen om vildlaks contra dambrugslaks, da de er taget på fisketur i den canadiske vildmark. En af episodens sjoveste scener finder sted en aften, hvor Denny og Alan ligger og læser i deres senge. Alan læser højt om vildlaksens problemer med parasitterne (såkaldte “kling-ons”), hvilket får Denny til at udbryde: “Did you say Klingons?” En suveræn og underfundig reference til William Shatners tidligere karriere i Star Trek-universet.

Ydermere byder episoden på et “twist”, der involverer Alans sekretær Catherine Piper (spillet af Betty White fra “Golden Girls” aka “Panter Tanter”) og den moderdræbende Bernard, der blev introduceret i første sæson. Mere skal naturligvis ikke afsløres her!

Anden sæson byder i øvrigt også på en lang række gæsteoptrædener, hvor blandt andet Rupert Everett, Heather Locklear, Larry King, Michael J. Fox, Tom Selleck, Corbin Bersen, Peter MacNicol og Freddie Prinze Jr. gør deres entré hos advokatfirmaet i Boston.

Jeg går linen ud og tildeler anden sæson samme antal stjerner, som jeg besmykkede første sæson med – nemlig seks funklende af slagsen!

Episodeguide til “Boston Legal – Sæson 2”:

01 – The Black Widow
02 – Schadenfreude
03 – Finding Nimmo
04 – A Whiff and a Prayer
05 – Men to Boys
06 – Witches of Mass Destruction
07 – Truly, Madly, Deeply
08 – The Ass Fat Jungle
09 – Gone
10 – Legal Deficits
11 – The Cancer Man Can
12 – Helping Hands
13 – Too Much Information
14 – Breast in Show
15 – Smile
16 – Live Big
17 – … Theres Fire!
18 – Shock and Owww!
19 – Stick It
20 – Chitty Chitty Bang Bang
21 – Word Salad Days
22 – Ivan the Incorrigible
23 – Race Ipsa
24 – Deep End of the Poole
25 – Squid Pro Quo
26 – Spring Fever
27 – BL: Los Angeles

Filmen er venligst stillet til rådighed af: SF/Fox.

Titel: Boston Legal: Sæson 2
Original Titel: Boston Legal: Season 2
Premieredato: 18. marts 2008
Instruktør: David E, Kelley (creator)
Skuespillere: James Spader, William Shatner, Candice Bergen, Betty White, Mark Valley, Rene Auberjonois, Monica Potter, Rhona Mitra, Peter MacNicol, Michael J, Fox, Heather Locklear, Tom Selleck, Freddie Prinze Jr.
Spilletid: 1215 min.
Selskab: 20th Century Fox
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...