Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bridget Jones: På Randen Af Fornuft (DVD)

13. marts 2005 af Natasja Engholm Jensen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bridget Jones: På Randen Af Fornuft (DVD) billede

Hun er her igen, Bridget Jones, præcis som vi kender hende. Den blonde, buttede journalistspire, der ryger lidt for mange cigaretter og stadig på lidt klodset facon roder sig ud i pinlige situationer.

Og dog. Hun er alligevel ikke helt den samme. På et punkt er Bridget Jones (Renée Zellweger) ikke den pige vi på en gang græmmedes over og havde medlidenhed med i den første film: hun er nemlig blevet kæreste med Marc D’arcy (Colin Firth). Og har dermed sagt farvel til singlelivet. Ja, så lykkeligt begynder Bridget Jones: På randen af fornuft i hvert fald.
Men efter en række uheldig episoder ved blandt andet en advokatkongres og på en skiferie, er det slut mellem Bridget og Marc. Og tilmed mistænker Bridget Marc for at have en affære med sin unge, smukke advokatkollega, Rebecca. Bridget bliver herefter sendt på en opgave i Thailand for sit arbejde sammen med ingen ringere end…Daniel Cleaver (Hugh Grant)!! Han forsøger på vanlig vis at forføre Bridget med sine slibrige og falske komplimenter, men da en thaipige, han har bestilt, uheldigvis dukker op midt i akten, bliver det for meget for Bridget. Det får én gang for alle åbnet hendes øjne for, at Daniel Cleaver ikke har ændret sig (og sandsynligvis aldrig vil).
På vejen hjem bliver Bridget anholdt for narkosmugling. Hun har indvilliget i at bære en figur for en fyr, hendes kollega har mødt, men den viser sig at indeholde narkotika. I fængslet bliver Bridget hurtigt venner med de andre indsatte kvinder, som hun udveksler cigaretter og dårlige erfaringer med. Efter kort tid ankommer Marc D’arcy, som har arbejdet hårdt på at få hende løsladt og anholdt den virkelige narkosmugler. Han gør det dog samtidig klart, at han kender til hendes affære med Daniel Cleaver. Da Bridget bliver løsladt, går det op for hende, hvilket fjols hun har været. Men vil det lykkedes hende at vinde Marc tilbage?

Om Bridget Jones: På randen af fornuft er en skuffelse, kommer nok meget an på de forventninger man har til den. Men nogen højere videnskab eller fornyelse er den ikke. Hvor Bridget Jones' dagbog berigede seerne med humor, ironi og skæve betragtninger af singlelivet og forholdet mellem mænd og kvinder, er fortsættelsen egentlig blot et forsøg på at vride flere dråber vand af en i forvejen meget brugt klud. Vi HAR set varianterne af de klassiske opgør mellem kønnene i utallige Hollywood-komedier. Og opbygningen i Bridget Jones: På randen af fornuft er tilmed ikke meget anderledes end sin forgænger.

Skuespilspræstationerne er som resten af filmen meget forudsigelige: habile og professionelt udført men egentlig uden særlig meget charme og indfølelse. Det lugter meget af vanejob og en duft af lettjente penge.
Ingen tvivl om at kunne man lide Bridget Jones' dagbog, vil man også bryde sig om efterfølgeren. Det er, hvad jeg vil kalde: a sure thing. Personligt ville jeg nok bare fortrække at sætte den første film på igen.

Filmen er baseret på Helen Fieldings roman af samme navn.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Bridget Jones: På Randen Af Fornuft
Original Titel: Bridget Jones: The Edge of Reason
Premieredato: 16. marts 2005
Instruktør: Beeban Kidron
Skuespillere: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Shirley Henderson
Spilletid: 108 min.
Selskab: Universal Pictures, Miramax Films, 2004
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...