Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Brødrene

7. november 2005 af Morten Eriksen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Brødrene billede

Tredje og - indtil videre - bedste afsnit i serien med Krister Henriksson som kriminalbetjent Kurt Wallander.

I ventetiden forud for den danske politiserie ”Anna Pihl”, er disse svenske film glimrende underholdning der absolut holder på alle niveauer! ”Brødrene” er film nummer 3 i rækken af 13 nye film om Kurt Wallander.

Den årlige militærøvelse er begyndt og hele Ystad er indlemmet i øvelsen. En aften stjæler tre hætteklædte mænd en schæferhund der tilhører ægteparret Olof og Carolina Wachtman (Anders Aldgård og Sofie Lindberg). Olof melder hunden stjålet, og den bliver senere fundet af en forbipasserende. Dagen efter bliver ægteparret fundet døde i deres hjem. De er begge blevet tortureret og kvinden er blevet voldtaget.

Der er set en militærbil nær gerningsstedet, og hermed inddrages militæret i efterforskningen. Wallander (Krister Henriksson), datteren Linda (Johanna Sällström) og Stefan (Ola Rapace) er på sagen, og den er ikke let. Lederen af stationen (Chatarina Larsson) bliver syg og overdrager ledelsesposten til Kurt, der hellere end gerne vil være fri og derfor uddelegerer opgaven til den knap så erfarne Ann-Britt (Angela Kovacs).

Stefan og Linda er ved at købe møbler til deres bolig og de ender med at sove sammen. Et skridt der giver dem begge noget at tænke på. Stefan ved ikke rigtigt hvordan han skal forholde sig til Linda, mens hun derimod har brug for en mand i sit liv.

Der går ikke længe før voldsmændene har slået til igen. Denne gang er ofrene et yngre par der efterlader en lille pige. Stefan og Linda bliver nødsaget til at tage sig af barnet inden bedstemoderen bliver orienteret.

Denne film viser flere aspekter af dét at være kriminalbejent. Kurt Wallander arbejder her med en sag der påvirker ham hårdt psykisk. Han har som barn været forelsket i den torturerede Carolina Wachtman, og de minder bliver der rippet op i så sent som dagen forinden mordene! En pige bliver forældreløs og han bliver overladt chefposten på stationen. Ikke sært at han er den vemodige type som han er.

Instruktøren er danske Jørn Faurschou som bringer erfaring med sig fra sit arbejde med ”Rejseholdet” og ”Taxa”.

DVD specifikationer:

Menuerne er still billeder med underlægningsmusik. Billedet er i 16:9 (1.78:1) og billedkvaliteten er i top. Filmen er tekstet på dansk, svensk, norsk, finsk og engelsk. Der kan vælges svensk DD2.0, DD5.1 og DTS 5.1. Surroundkanalerne tages i brug i enkelte shock-sekvenser, men ellers er det ikke fordi at lydeffekterne fylder meget i filmen.

Ekstramateriale:

Biografier
Trailer

Der er biografier for Krister Henriksson, Johanna Sällström og Ola Rapace. Der er vedlagt en trailer for den næste film i serien ”Mørket” og jeg fristes til at sige, at det som sædvanligt lover godt!

Ønskes et overblik over hvilke film der er lavet om Kurt Wallander og hvilke der er tilgængelige på dvd, så tjek linket nederst på siden der fører til www.inspector-wallander.org hvor det hele er nydeligt opstillet!

”Brødrene” er et meget spændende afsnit i denne fremragende politiserie.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox

Titel: Brødrene
Original Titel: Bröderna
Premieredato: 25. oktober 2005
Instruktør: Jørn Faurschou
Skuespillere: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Angela Kovács, Douglas Johansson, Mats Bergman, Fredrik Gunnarsson
Spilletid: 90 min.
Selskab: Yellow Bird Films AB, SF Film 2005
Genre: Krimi
Link: http://www.inspector-wallander.org/guide/film-tv/default.aspx


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...