Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Call Me By Your Name

7. juli 2018 af Jesper Poulsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Call Me By Your Name billede

Fremragende adaption af Andre Acimans roman om Elios kejtede fascination og forelskelse i Oliver. Timothée Chalamet er intet mindre end et fund til rollen i en film, du ikke sådan lige glemmer med det samme...

Hold rigtig godt øje med navnet Timothée Chalamet. Først og fremmest overstråler han alt og alle i Call Me By Your Name, hvor han i øvrigt også blev nomineret til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle. For det andet er han blot 22 år gammel, men allerede en dreven fyr ud i skuespillet. Rollerne tæller film som Lady Bird, Interstellar, Hostiles og tv-serien Homeland. For det tredje, så kaster hans nuværende popularitet adskillige tilbud af sig, og for at det ikke skal være løgn, så er der optræk til en fortsættelse af netop Call Me By Your Name, som det skal handle om nu.

4 Oscar-nomineringer hvilket udløste en enkelt statuette for bedste overførte manuskript. Call Me By Your Name er nemlig baseret på romanen af samme navn, i øvrigt skrevet af Andre Aciman. Den handler om den 17-årige Elio, der i 1980’ernes Italien oplever en meget stor og uventet kærlighed. Elios far, Mr. Perlman, hyrer nemlig den høje, flotte Oliver som sin personlige assistent i et praktikforløb, der betyder at Oliver skal bo hos familien over sommeren. Det starter i det uskyldige, men efterhånden bliver de meget nære, hvilket Elio har meget svært ved at tackle. For det første har Elio en veninde, som faktisk i forvejen er det tætteste man kan kalde på en kæreste. For det andet ved Elio slet ikke hvordan han skal reagere, for han uerfarenhed går han usikker og kejtet. Og hvad nu, hvis nogen finder ud af at han er forelsket i en mand, som er noget ældre end ham selv?

Call Me By Your Name er en pragtfuld coming-of-age-film, som fortæller en rørende historie om hvor svær facen kan være fra barn til voksen. Fyldt med herlige scener i idylliske gammel-italienske rammer, gør filmen uimodståelig og bredt favnende. Det er Armie Hammer (The Lone Ranger) som spiller rollen som Oliver, og det klarer ham med en uovertruffen coolness, som jeg vil påstå burde have givet ham en tilsvarende nominering i birolle-kategorien. Herlig er også Elios far, Mr. Perlman. Den varme og omsorg som Michael Stuhlbarg (The Shape Of Water) putter i forældrerollen er så stærk at man nærmest ville ønske at han var ens egen far! Det er svært at give en meget dybere beskrivelse af de bakketoppe og bølgedale Elio og Olivers forhold må gennem, ja, altså uden at jeg kommer til at afsløre for meget. Heldigvis kan jeg kun give filmen de absolut bedste anbefalinger.

Luca Guadagnino (A Bigger Splash) har begået en modig, og til tider vovet, adaption af romanen Call Me By Your Name. Den er meget følsom og lettere intim, men det er netop den helt store styrke. Figurernes sarte og determinerede sider er en oplevelse i sig selv. Dog er jeg nødt til at bringe en advarsel. Når du har set Call Me By Your Name, så vil indtag af en fersken efterfølgende aldrig blive det samme. Filmen er en sjældent perle. En af dem som du aldrig glemmer. Det bliver til topkarakter herfra, 6 fersk…. jeg mener 6 stjerner.

Bonusmaterialet tager dig med bag kameraet og til det naturskønne Italien. Du kan også opleve samtaler mellem skuespillerne og lytte til Sufjan Stevens Oscar-nominerede sang ”Mystery Of Love”.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Call Me By Your Name
Original Titel: Call Me By Your Name
Premieredato: 7. juni 2018
Instruktør: Luca Guadagnino
Skuespillere: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel, Amira Casar, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo, Antonio Rimoldi
Spilletid: 132 min.
Selskab: Memento Films International, RT Features, 2017
Genre: Drama , Romantik
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...