Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Center Stage

26. juni 2001 af Jelena Durovic

3 stjerner Skriv en kommentar

Center Stage billede

Sammen med mange håbefulde unge kæmper Jody om en plads på en af USAs bedste dansekompagnier.

Jody ( Amanda Schull ) har danset ballet siden hun var lille. Hun har dårlige fødder og absolut ikke det bedste talent, men ikke desto mindre øver hun sig konstant. Det eneste, som Jody drømmer om, er at blive optaget på ABA som er et af USA’s bedste dansekompagnier. Da hun så en dag får legat til ABA’s balletskole, bliver hun enormt lykkelig, især fordi hun ved, at der hvert år bliver valgt 5-6 elever fra skolen, som får tilbudt at arbejde for kompagniet.
Men hendes chancer er ikke store. Der er mange talentfulde unge, som drømmer og kæmper om de få pladser. Den erfarne Maureen ( Susan May Pratt ) som er undervisernes yndling, den rapkæftede Eva (Zoe Saldana ), som bryder alle regler og den russiske Sergei ( Ilia Kulik ) er kun nogle få af Jodys konkurrenter, så hun er nødt til at knokle.
Men ud over at træne hårdt bliver Jody også forelsket på skolen. Den heldige er den kendte balletdanser Cooper ( Ethan Stiefel ), som ikke har helt så gode intentioner eller følelser for Jody, som hun har for ham. Men det har Charlie fra Seattle ( Sasha Radetsky ) til gengæld...

Center Stage er instrueret af den relativt ukendte Nicholas Hytner. Det er en flot dansefilm, som minder fortræffeligt meget om både filmen og tv-serien Fame. Det er spændende, men ikke nyt, at man kan følge de unge dansere gennem mange timers hård slid i håb om at opfylde deres drømme. Det er også flot og tankevækkende at se hvordan i Maureens tilfælde, hun ikke engang kæmper for sin egen, men sin mors drøm og hvordan hun ødelægger sin krop og lyver for sig selv for at gøre sin mor glad.
På samme måde er det en sørgmodig situation Jody befinder sig i, i og med at hun er klar over, at hun ikke er fysisk i stand til at leve op til de bevægelser og trin hendes skole kammerater gør uden besvær. Men samtidigt er det opmuntrende at se den løsning, hun finder på problemet.

Som Jody er Amanda Schull beundringsværdig. Hendes præstation får mig til at overveje om jeg ikke har set hende i andre film, for det kan umuligt være hendes første store rolle. Samtidigt med at hun kan spille skuespil imponerer hun også med sit dansetalent. Amanda Schull formår virkelig at fange publikum, og til sidst i filmen kunne jeg ikke undgå at lægge mærke til hvor meget jeg håbede på, at Jody blev en af de udvalgte. Men dette skyldes dog ikke udelukkende Amanda Sculls flotte præstation, men også den gode instruktion og produktion.

Alt i alt er Center Stage en flot stemningsfuld film. Der er mange imponerende dansescener og rørende historier om de forskellige danseelever, som gør den til en god videofilm. Men der er ikke meget nyt eller filosofisk over den. Samtidig er kærlighedshistorien med Jody og Cooper og Charlie indviklet og overfladisk. Det ville nok have fungeret bedre med én detaljeret fyr-pige kærlighedshistorie end de to halve historier, som filmen tilbyder.
Ikke desto mindre kan Center Stage varmt anbefales, hvis man keder sig på en regnfuld søndag morgen. Den burde kunne gøre dagen lidt varmere.

Titel: Center Stage
Original Titel: Center Stage
Premieredato: 17. november 2000
Instruktør: Nicholas Hytner
Skuespillere: Amanda Schull, Zoe Saldana, Ethan Stiefel, Susan May Pratt, Peter Gallagher, Sascha Radetsky, Donna Murphy, Ilia Kulik, Shakiem Evans
Spilletid: 115 min.
Selskab: Global Entertainment, Columbia Pictures, 2000
Genre: Drama
Link: http://www.unitic.com/centerstage/index.htmlbanner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...