Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Charlottes tryllespind

25. december 2006 af Søren Falgaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Charlottes tryllespind billede

Dyr og børn er en god cocktail, der ikke sætter grænser for fantasien. For her bliver dyr til tænkende og reflekterende fantasifigurer, der fabulerer og fortæller til børn

Pigen Fie (Dakota Fanning) bor med sin familie på en gård langt ude på landet. En sen aftentime fødes der et kuld griseunger, men der er for mange grise til, at soen kan føde dem alle. Da Fies far vil slagte den ene af de små søde grise træder Fie til. Hun tager grisen i sin favn og inden længe har grisen sågar fået et navn af den moderlige pige. Fra da af er pigen Fie bedste venner med grisen Wilbur, men Wilbur kan ikke bo i huset siger mor og far, derfor placeres den lille ven med den krøllede hale i stalden, mens Fie er i skole.

I stalden er der mange dyr at blive venner med, og den nysgerrige og åbenhjertige Wilbur bliver venner med såvel får, køer og hesten i stalden. Men ovre i hjørnet befinder en lille marginaliseret og sofistikeret dame sig, edderkoppen Charlotte.

Men Wilbur og Charlotte bliver også venner, og inden længe kæmper Charlotte for at sin nyvundne ven ikke skal ende på menneskernes middagsbord til Jul. Således spinder Charlotte ord i sine spind til ære for Wilbur og inden længe ved alle, at Wilbur er en helt speciel gris. Men først efter mange små eventyr og et dyreskue, hvor Wilbur og Charlottes makkerskab endnu engang viser sig stærkt overlever den lille kække gris.

”Charlottes tryllespind” er en charmerende lille film, der blander realbilleder med computeranimation, en blanding, der giver filmen en troværdig tone. Således er filmen specielt for mindre børn en god fortælling, der giver gode gaver i form af problemstillinger som venskab og tillid. Historien er således fortalt fra synspunktet ”der var engang” og benytter de fantastiske elementer til at fortælle om nede på jorden emner. Dakota Fanning er charmerende som den søde Fie og dyrenes personligheder er hver for sig sjove og interessante. F.eks. er der bipersonen, rotten Gravesen, der for det meste passer sig selv og æder løs. Men også Gravesen bliver mere eller mindre frivilligt involveret i Wilburs overlevelse.

Der er sjove og der er alvorlige scener i vores lille dyrefilm, og jeg tror børnene vil finde filmen både sjov og interessant. For filmen giver sig tid til at stille små spørgsmål som børnene kan sidde og tænke på, også efter filmen er slut.

Det hele er iscenesat med danske stemmer, så selv de mindste kan følge med. Og som det normalt er med disse film er de danske stemmer af bl.a. Stine Stengade, Katrine Krogshede, Oliver Berg og Preben Kristensen charmerende og gode til børm.

Filmen er bygget på den ganske kendte børnebog af E.B. White og den er instrueret af Gary Winick, der bl.a. lavede ”13 snart 30” (2004), en romantisk komedie med Jennifer Garner i hovedrollen.

Charlottes tryllespind er således en god film for familien med mindre børn. Her kan de tage en fridag i biografens rum og få tematiseret nogle emner som hele familien kan diskutere. Dertil kommer, at de sjove og charmerende dyr vil printe sig ind i børnenes hjerter, hvor Dakota Fanning, den altid dygtige og charmerende barneskuespiller endnu engang befinder sig med denne rolle.

Titel: Charlottes tryllespind
Original Titel: Charlotte’s Web
Premieredato: 25. december 2006
Instruktør: Gary Winick
Skuespillere: Dakota Fanning, Noel Anderson, Gary Basaraba, Essie Davis, Stine Stengade, Katrine Krogshede, Oliver Berg, Preben Kristensen, Gordon Kennedy, Peter Aude
Spilletid: 113 min.
Selskab: Paramount Pictures, Walden Media, Nickelodeon Movies
Genre: Familie
Link: http://www.charlotteswebmovie.com/site/index.php


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...