Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Chasing Freedom.

16. marts 2005 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Chasing Freedom. billede

Den Afghanske kvinde Meena flygter fra hendes hjemlands rædsler, til det noget anderledes Amerika. Men her starter en ny kamp for at blive accepteret som flygtning.

Den ambitiøse advokat fra storbyen New York, Libby ( Juliette Lewis ) påtager sig noget imod hendes vilje at forsvare en ung Afghansk kvinde ved navn Meena ( Layla Alizada ).
Meena er kun med nød og næppe undsluppet med livet i behold fra hendes hjemland hvor terror og det hårde styre fra Taliban var ved at få hende ned med nakken.
Da hun kommer til det forjættede land U.S.A. oplever hun det som en uopnåelig drøm.
Men for Meena er problemerne langt fra overstået. For nu starter kampen for at bliv accepteret. Hun må overbevise sig selv og ikke mindst hendes forbeholdne advokat om at hun kan gennemføre den hårde prøvelse det er at komme som fremmed til et andet land.
Det er for Meena endnu en kamp på liv og død, for hvis det ikke lykkedes så bliver hun sendt tilbage til Afghanistan, hvor der venter hende en skæbne værre end døden.

CHASING FREEDOM er en amerikansk TV-film fra 2003, som nu er blevet udgivet herhjemme for første gang på DVD.

Instruktøren Don McBreaty, har en lang karriere som Tv-films instruktør bag sig. Han bar blandt andet lavet MRS: ASHBORGS CAT fra 2003 og den populære SEX AND A SINGLE MOM fra 2003, der fik en fortsættelse i 2005.

Forfatteren til CHASING FREEDOM Barbara Samuels, der har hentet sin historie med inspiration fra den virkelige verden, har før skrevet Tv-serierne DARK EYES fra 1995 og BLACK HARBOUR fra 1996.

Juliette Lewis der spiller Libby har en lang karriere, af store roller bag sig. Første gang hun brændte rigtigt igennem på det hvide lærred var som teenagedatteren i Martin Scorsese filmen CAPE FEAR fra 1991, hvor hun spillede op imod blandt andet Robert De Niro.
Siden har hun haft et hav af forskellige roller i stører og mindre produktioner. Blandt andet NATURAL BORN KILLERS fra 1994, STRANGE DAYS fra 1995, FROM DUSK TIL DAWN fra 1996 og senest så vi hende herhjemme på DVD udgivelsen af BLUEBERRY fra 2004.

Layla Alizada der i CHASING FREEDOM er den hårdt prøvede Meena, har før haft en lille rolle i filmen DEN 13 KRIGER fra 1999. Ellers har hun medvirket i en del amerikanske Tv-serier.

Philip Akin der spiller advokat, har før haft mindre roller i film som CUBE 2 fra 2002, THE SKULLS II fra 2003. Også en lille rolle i action-baskeren S.W.A.T. fra 2003 er det blevet til.

CHASING FREEDOM er bygget på en sand historie og ligger sig dermed op af film i samme genre som IKKE UDEN MIN DATTER.
Virkeligheden er selvfølgelig poleret en smule, og når historien godtager det, er den også peppet en smule op, så den ikke helt går i stå, i sin lidt langsomme fortællerstil.
CHASING FREEDOM er en flot amerikansk Tv-film, der beviser at det sagtens kan lade sig gøre at fortælle en aktuel historie, til aftenkaffen i de amerikanske hjem.
Layla Alizada er god i rollen som kvinden der på flere måder må kæmpe for sit liv. Hun er overbevisende, og rollen er vel nærmest skræddersyet til hende, men det til trods er det stadigvæk Juliette Lewis, der stjæler billedet. Hun beviser her, at hun er en udmærket karakterskuespiller. Hendes rolle som den hårde advokat Libby er et stykke væk fra hvad hun ellers har spillet. Men hendes rolle register spænder vidt og hun redder langt hen af vejen CHASING FREEDOM for ikke at blive endnu en Tv-film i det store udbud, der er på markedet.
CHASING FREEDOM er ikke en milepæl i filmhistorien, men alligevel en spændende og på samme tid frygtelig historie, der ikke kan blive fortalt nok. Så kunne du lide IKKE UDEN MIN DATTER er CHASING FREEDOM sikkert også noget for dig.

Ekstramateriale:

Trailer.
Biografier på cast and crew.

Karakter for ekstramateriale: *

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Chasing Freedom
Original Titel: Chasing freedom
Premieredato: 2. marts 2005
Instruktør: Don McBreaty
Skuespillere: Juliette Lewis, Layla Alizada, Philip Akin, Crystal Blunt, Rita Bozi, Lisa Christie, Chris Enright, Daniel Libman, Brian Markinson, Andrew Misele.
Spilletid: 90 min.
Selskab: Asylum Productions, A Blueprint Entertainment/Albeta Filmworks Production. 2003.
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...