Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Chinese Puzzle

6. december 2014 af Adib Scott Schmidt

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Chinese Puzzle billede

En hyggelig lille film om hverdagen i en multikulturel verden.

Livet er nu engang kompliceret for de fleste. Der er så mange ting man skal forholde sig til, og det værste ved det hele er, det ansvar som så ofte følger med livet, jo ældre man bliver. Det hele behøver dog ikke være mere kompleks end som så, men det er vores franske hovedkarakter slet ikke klar over, da vi først møder ham.

En franskmand i New York
Xavier er en franskmand i fyrrene, der lige har besluttet sig for at flytte til USA. Det er ikke, fordi hans forelægger han opfordret ham til, nej tværtimod har han faktisk frarådet ham det. Men rådet falder for døve øre, derfor befinder Xavier sig i Amerika, hvor hans ekskone også er indkvarteret sammen med hans børn.

Du sidder måske allerede nu og leder desperat efter en konflikt, og jeg misunder dig ikke, men de store konflikter med ekskonen og filosofiske grubler omkring meningen med livet finder altså ikke sted i denne film. I stedet handler det hele mere om, hvordan det er at leve, både i generel forstand, men så sandelig også om at bo i New York som udlændinge.

En mild leg med mediet
Det er et mærkelig tilværelse at befinde sig i et land, hvor man er fremmed og som gør en aktiv indsats for at få én sendt tilbage til ens hjemland. Hele forståelsen bliver hjulpet meget på vej af filmens metaniveau, fordi Xavier som forfatter er i gang med at skrive om sit liv, og derigennem reflekterer over de situationer, han møder på sin vej.

Metaniveauet er meget interessant i sig selv, men det hovedsagelig de meget naturlige interaktioner i mellem menneskerne, der gør filmen interessant. Der er ikke nogen konstant kunstig konflikt i løbet af filmen og ”ekserne” hader ikke hinanden, som man ellers næsten kunne forvente. De er i stedet frustreret og irriteret på hinanden i enkelte situationer, men i bund og grund kan de godt lide hinanden.

Hele denne fortælling er indrammet i en til tider legesyg pakke. Flere af billederne er beskåret i papirklip, drømmesekvenser og rejser er integreret på sjov vis i historien og så får Xavier jævnlig besøg af filosofer, der selvfølgelig er klædt i moden fra deres samtid.

Alt i alt er Chinese Puzzle en meget hyggelig lille film om, hvordan det er at være forvirret i en moderne multikulturel verden. Der er nogen store konflikter, der hiver filmen op på et større ambitiøs niveau. I stedet tager filmen til takke med at være, varm og hyggelig, og der er intet galt i det.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Mis. Label.

Titel: Chinese Puzzle
Original Titel: Casse-tête chinois
Premieredato: 4. december 2014
Instruktør: Cédric Klapisch
Skuespillere: Audrey Tautou, Sandrine Holt, Cécile De France, Benoît Jacquot, Kelly Reilly, Romain Duris, Flore Bonaventura, Jochen Hägele
Spilletid: 117 min.
Selskab: Panache Productions, Mis Label, 2013
Genre: Familie , Fantasi , Humor , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...