Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ciao Bella

29. februar 2008 af Jan Mouritzen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ciao Bella billede

”Ciao Bella” er et svensk ungdomsdrama med et iransk-etnisk vinkel. Filmen handler om det at foregive at være noget, man ikke er. Om sex og erobringer, gruppepres, graviditet og abort.

Livet i Göteborgs kedelige forstæder kan være ret barskt. Hedder man oven i købet Mustafa Moradi (Poyan Karimi), er 16 år og jomfru og anden generations svensker med rødder i Iran, ser det faktisk ganske sort ud. Teenagedrengene ser længselsfulde på pigernes hoftebevægelser og de små buler under deres trøjer. Hormonerne suser rundt i kroppene, og de smarte fyre fra klassen har alle talrige pigeerobringer noteret i deres små 'prale-hæfter'. Ud for Mustafas navn står blot et gigantisk deprimerende 0.

Mustafa er hverken nogen storcharmør eller noget spirende fodboldtalent. Og da den populære Göteborg Ungdoms Cup sparkes i gang, har han også blikket rettet mere mod sin egen seksuelle fremtid end mod fodboldmålet. De svenske piger kigger betagede på de italienske fyre, som alle er solbrændte, sorthårede og virker selvsikre og passionsfyldte.

Mustafa er ikke tabt bag af en vogn, så han ser sit snit til at hoppe med på vognen. Han barberer sit ’iraneroverskæg’ af, ifører sig mørke solbriller, halvåben skjorte, masser af attitude og gebrokkent engelsk. Pigerne begynder at kigge efter ham, og hans nye venner fra det italienske hold udstyrer ham med det perfekte playernavn, Massimo.

Nu kører det for Massimo, og snart er han godt på vej til at miste sin uskyld til verdens dejligste pige, den rødhårede og fregnede Linnea (Chanelle Lindell). Men hvordan får man et forhold baseret på en løgn til at fungere med pigen i sit liv, som måske også selv bærer på en stor hemmelighed? Og hvordan mon hun reagerer, når hun opdager, at charmebomben Massimo fra Rom i virkeligheden bare er Mustafa fra kedelige Lerum?

Instruktøren Mani Maserrat-Agah er 32 år og født i Iran. I 1995 kom han til Sverige for at studere ved Kulturamas Filmskole. På ”Ciao Bella”, der er Mani Maserrat-Agahs første spillefilm, har han
samarbejdet med manuskriptforfatteren Jens Johnsson.

De to hovedroller Mustafa og Linnea spilles af debutanterne Poyan Karimi og Chanelle Lindell, som begge gør en stor indsats. De finder fine udtryk for den voksende kærlighed, over det første møde til den første seksuelle erfaring. Det er netop den slags præstationer der gør, at et anderledes ungdomsdrama som ”Ciao Bella” virkelig kan mærkes.

Er man til et realistisk ungdomsdrama med en skæv multietnisk tilgang, er Ciao Bella bestemt et godt valg. Denne lille film kan sagtens ses af alle, men er nok primært tiltænkt de 15-25 årige.

”Ciao Bella” er udsendt på DVD af Sandrew Metronome. Filmen er i billedformatet er 1.85:1 widescreen (16:9). Som ekstramateriale byder DVD’en på filmens trailer og en god håndfuld slettede scener.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: Ciao Bella
Original Titel: Ciao Bella
Premieredato: 2. juli 2008
Instruktør: Mani Maserrat-Agah
Skuespillere: Poyan Karimi, Chanelle Lindell, Oliver Ingrosso
Spilletid: 91 min.
Selskab:
Genre: Romantik


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...