Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Cleopatra Jones (1973)

23. september 2001 af Morten Eriksen

3 stjerner Skriv en kommentar

Cleopatra Jones (1973) billede

Blaxploitation.

Cleopatra Jones (Tamara Dobson) spiller en tough, sexet og cool CIA agent der kan kung fu. Hun er oppe i mod Mommy (Shelley Winters) der er en bitch af en narkoboss. Hun står for en stor narkostrøm til det amerikanske marked. Da Cleo sørger for at en afsides mark med valmuer bliver brændt af, kontakter Mommy sine korrupte politimænd og de foretager en razzia i Cleo's afvænningshjem for unge. Nu er Cleo pissed og hun vender hjem for at tage kampen op mod Mommy og hendes slæng.

Hvis du ikke har set andre Blaxploitation film, så synes jeg ikke du skal starte med denne film. Filmen ligger meget op af 007 genren, og er lidt mere poleret og pæn end f.eks. "Foxy Brown" og "Coffy" (bare for at nævne et par stykker med en kvindelig hovedrolle). Tamara Dobson spiller Cleopatra med en stil a la Grace Jones og virker ikke særlig kvindelig dermed ikke så sexet som f.eks. Pam Grier. Hendes outfits er dog smarte, hun kører i en sej sort Corvette og der er da noget over hende, men hun er for stille. Hun har ikke nok replikker. Der mangler attitude og vrede, og uden det så er det en anelse tamt. En biljagt der foregår op af siderne i en kanal vil jeg fremhæve som noget af det bedste ved filmen. Antonio Fargas, som også kan ses i den fremragende "Foxy Brown", spiller Mommy's kompagnon Doddlebug, og jeg vil fremhæve hans præstation som den bedste i filmen. Han stil er, at spille meget på mimikken og det gør han godt. Mommy derimod, overspiller rollen som rasende narkoboss totalt. Hun skriger replikkerne ud, og det virker uægte. Kampscenerne i filmen virker opsatte og ikke så realistiske. Der mangler kort sagt for lidt attitude, slagsmål, replikker, sex og direkte råhed.

Instruktøren Jack Starrett instruerede året før Jim Brown i en anden Blaxploitation film nemlig "Slaughter".

Der er lavet en efterfølger til filmen med navnet "Cleopatra Jones and the Casino of Gold" der efter diverse anmeldelser skulle være bedre end originalen. Jeg har dog ikke selv haft mulighed for at se den. I 1997 var Warner Brothers i forhandlinger med skuespilleren Don Cheadle (som bl.a. kan ses i ”Sword Fish”) om at han skulle have sin debut som manuskriptforfatter og instruktør med en remake af ”Cleopatra Jones”. Det var på samme tidspunkt som ”Shaft” med Samuel L. Jackson var ved at blive lavet. Projektet endte dog tilsyneladende på manuskriptstadiet.

Titel: Cleopatra Jones
Original Titel: Cleopatra Jones
Premieredato: 23. september 2001
Instruktør: Jack Starrett
Skuespillere: Tamara Dobson, Shelley Winters, Antonio Fargas, Bernie Casey, Brenda Sykes
Spilletid: 89 min.
Selskab: Warner Brothers 1973
Genre: Action
Link: http://
Cleo i et af hendes mange outfits.
Cleo i et af hendes mange outfits.
Der lades.
Der lades.
Her ses cleo's bil i den omtalte biljagt.
Her ses cleo's bil i den omtalte biljagt.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...