Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Closing the Ring

27. maj 2009 af Elsebeth Frederiksen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Closing the Ring billede

Romantisk drama om løfter der gives og som er svære at skulle holde gennem årtier.

"Du må aldrig lade en mand bygge dig et hus, så længe du bliver der, bliver han hos dig. Du kan forsøge at gemme ham, men han vil altid være i det hus."

Bitter og småfuld sidder enken Ethel Ann (Shirley MacLaine) tilbage i huset, som hendes mand byggede til hende.
Året er 1991 og hun har lige begravet sin mand.
Datteren Marie (Neve Campbell) holder tale til begravelsen for gamle soldaterkammerater. Udenfor sidder enken og taler med en gammel ven af hende og hendes afdøde mand.

På den anden side af jorden, i Belfast Nordirland, graver en ung mand, Jimmy, i bakkerne udenfor Belfast. Han finder vragdele fra et fly, som styrtede ned under Anden Verdenskrig. Blandt vragdelene finder han en ring. Da han bliver nødt til at komme væk fra IRA tager han til U.S.A for at finde enken efter piloten som styrtede ned.
Her bliver tre historier knyttet sammen, og tager os tilbage til U.S.A under Anden Verdenskrig, hvor tre unge kammerater melder sig til hæren, og bliver sendt i krig. Teddy og Ethel når at gifte sig inden Teddy tager afsted bombetogt over Tyskland. Inden Teddy tager afsted får han sin kammerat til at love, at han vil passe på Ethel hvis der sker ham noget.

Dette er historien om en kærlighed, som varer hele livet. En historie om løgne og løfter som bliver holdt, selvom det er bedst at bryde dem. Det lyder måske meget kryptisk, men det hele giver mening når man ser filmen.

Historien er indimellem lidt indviklet fordi der er tre sideløbende historier, som til sidst skal gå op i en højere enhed.
Det vil være en fordel, at kende noget til konflikten i Nordirland, for at forstå den unge Jimmys grund til at komme væk fra landet. Men hen mod slutningen af filmen giver det hele mere mening og man sidder med lidt færre spørgsmål end man gjorde halvvejs gennem filmen.

Medvirkende i filmen er blandt andet Shirley MacLaine, Pete Postlethwaite, Neve Campbell og Mischa Barton, som spiller den unge udgave af Shirley MacLaines karakter i filmen.
Mischa Barton forsøger bravt, at præstere noget godt i filmen, men hun er bare ikke en særlig god skuespillerinde. Replikkerne i filmen giver hende heller ikke så stor en chance for at udmærke sig. Et eksempel er sætningen:”Jeg vil altid elske dig: Jeg er din til den dag jeg dør, det lover jeg.” Sådan en sætning er svær at få til at lyde troværdig. Især når man står uden en trevl på kroppen.
Men bortset fra denne lidt sukkersøde sætning, som man måske kunne have udeladet, eller omformuleret, er filmen gennemført og de fleste andre replikker er troværdige.
Shirley MacLaine leverer en stabil, men ikke ekstraordinær indsats, men hun er så dygtig skuespillerinde, at hun kan køre den hjem på rutinen.

Denne film er de fleste steder i verden kun udkommet på dvd og det er lidt mærkeligt, når man tænker på hvilke meget dårligere film, som kommer i biograferne.
Den er ikke et mesterværk, men en film man kan se, hvis man gerne vil se en romantisk film som er lidt anderledes end mange andre.

Denne dvd er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: Closing the Ring
Original Titel: Closing the Ring
Premieredato: 12. maj 2009
Instruktør: Richard Attenborough
Skuespillere: Shirley MacLaine, Christopher Plummer, Neve Campbell, Pete Postlethwaite
Spilletid: 113 min.
Selskab: 2007
Genre: Drama
Link: http://www.closingtheringmovie.co.uk/trailer.html
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...