Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dagens Mand i Skysovs

6. februar 2008 af Michael Panduro

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dagens Mand i Skysovs billede

Dansere, hippie-mentalitet og skæv humor fra Louis De Funès

Louis De Funès var I fuld hoopla da han lavede ”Dagens Mand i Skysovs” eller ”L’Homme Orchestre” i 1970 med veteranen Serge Korber i instruktørstolen. Resultatet er blevet en til tider meget morsom film der stadig er skæv, skør og morsom den dag i dag.

De Funès spiller Evan Evans, en småskør koreograf og danseinstruktør der på små-pervers vis lever på en herregård med sine mange, unge, kvindelige dansere. Han vejer dem dagligt inden måltidet og forbyder konsekvent al kontakt med det modsatte køn – hans musikalske sparringspartner (De Funès’ søn Olivier De Funès), der taler i trommehvirvler, undtaget. Under overfladen snyder de unge piger dog den gamle mand og da han hyrer en ny, blond danser, der senere viser sig at have et lille barn bryder facaden for alvor sammen.

De Funès leger med komikken på en made der ikke er ulig Jacques Tati. Dialog er sekundær, kropssprog, vokale udbrud og underspillede detaljer er det centrale. Der sigtes ikke efter deciderede punchlines, mere de tossede situationer og uforudsigelige handlinger de enkelte personer foretager sig. Ulig Tati har De Funès dog ikke noget i mod at trække kameraet helt op til ansigtet. Mimik og grimasser er en inkorporeret del af det musikalske univers og voldsomme kropssprog den eksplosive, gamle herre arbejder med.

Filmen igennem bydes der på velkomponerede, visuelle gags, lange musiknumre og De Funès i topform. Da historien tager kompagniet til Rom begynder det for alvor kulminere for den stædige herre og filmen viser sig i sidste ende som en social kommentar der også er til at tage og føle på.

Personligt hælder jeg mere til Tatis mere subtile form og kompositoriske opfindsomhed, men De Funès var en glimrende og original komiker og det er ”Dagens Mand i Skysovs” (Åh, hvilken titel!) et glimrende eksempel på.

Takket være Another World Entertainment får vi filmen præsenteret på en gennemrestaureret DVD med skarpe billeder og god og klar lyd. Ekstramaterialet begrænser sig til en stribe trailere, et fotogalleri og en tekstbiografi og små sjove facts om De Funès. Mere ville have været rart, men den høje tekniske standard på skiven og den underholdende film, gør at man får rigeligt for pengene her.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Dagens Mand i Skysovs
Original Titel: L'Homme Orchestre / The One Man Band
Premieredato: 5. februar 2008
Instruktør: Serge Korber
Skuespillere: Louis De Funès, Olivier De Funès, Noëlle Adam, Paul Préboist
Spilletid: 85 min.
Selskab: Rizzoli Film / Gaumont, Another World Ent., 1970
Genre: Action
Link: http://www.imdb.com/title/tt0065848/


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...