Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Dan Dream

30. marts 2017 af Peter Kruse Dam Jensen

4 stjerner Kommentarer (1)

Dan Dream billede

"Dan Dream" er en sympatisk, vellykket og underholdende hyldest til de drømmende fantaster, der forsøgte at skrive historie ved at konstruere verdens første el-bil.

Forud for sin tid
Det forekommer ofte, at hvis man som dansk iværksætter tillader sig at drømme stort, får man som regel kastet Janteloven direkte tilbage i hovedet. Man skulle jo nødigt tro, at man er bedre eller dygtigere end de andre. Heldigvis er der mange forretningsmænd, der har turde trodse denne tabermentalitet, Janteloven har ført med sig igennem historien, og det har resulteret i mange spændende og succesfulde opfindelser. Den første danske el-bil Hope Whisper fra 1980'erne var absolut ikke en succesfuld en af slagsen. Idéen viste sig jo senere at være genial og forud for sin tid, men udførelsen var mildest talt pinlig. Den nye danske folkekomedie Dan Dream er løst inspireret af de virkelige hændelser omkring Hope Whisper og fungerer som en hyldest til de drømmende og optimistiske opfindere af denne fiasko.

I have a dream. A Dan Dream...
I filmen følger vi den entusiastiske og elskværdige iværksætter, Thorkild, som får idéen til at lave verdens første el-bil. Han kaster sig, fuld af gåpåmod, ind i projektet med alt hvad han ejer og går straks i gang med at samle sit dream-team af en håndfuld håbefulde fantaster. Teamet består af den usikre og selvtillidsblottede familiefar Knagsted (Frank Hvam), den enarmede, små racistiske og rapkæftede Vonsil (Magnus Millang) og den mildest talt flamboyante Henrik (Niclas Vessel Køplin). Med enorme armbevægelser og en hel del investering fra Thorkilds egenkapital får fantasterne overtalt den stædige og principfaste borgmester af Bjerringsund Kommune Kai Ove (Lars Hjortshøj) til at kunne producere og lancere hele Danmarks el-bil i Bjerringsund. Spørgsmålet er bare, om Danmark er klar til en sådan satsning af den kaliber.

Vittigt og morsomt manuskript
Filmen er instrueret af den mangeårige tv-mand Jesper Rofelt, som med Dan Dream får sin spillefilmsdebut. Han drager stor gavn af, at det er to af dansk comedy's mest garvede og rutinerede herrer, der står bag manuskriptet, nemlig Frank Hvam og Casper Christensen. Man kunne fristes til at tro, at der ville gå for meget "Klovn"-humor (tv-serie) i den, når det nu er de to ovennævnte, der står for manuskriptet, men resultatet er faktisk noget helt andet. Sammen med Rofelt har de skabt en sympatisk, vellykket og underholdende hyldest til dem, der tør drømme lidt større end de fleste, og takket være et vittigt og morsomt manuskript fastholder filmen momentum størstedelen af vejen igennem.

Casper Christensen er "Dan Dreams" primus motor
Casper Christensen er filmens egentlige primus motor som Thorkild, og her får han lov til at udfolde sit store alsidige talent i en hovedrolle, som passer perfekt til ham. Thorkild er verdensmand og fører sig fornemt frem overfor både pressen, kommunalpolitikere og provinsens indbyggere. Hvem andre kunne gøre det bedre end Casper Christensen? Frank Hvam er ligeledes i sit es med pjusket fuldskæg, store 80'er briller og skjorten proppet godt ned i bukserne. Magnus Millang og Niclas Vessel Køplin blegner en smule i forhold til de andre skuespillere, og deres karakterer fungerer ikke nær så godt som de to ovennævnte og f.eks. Lars Hjortshøjs excentriske borgmester Kai Ove. Hjortshøj stjæler i øvrigt de scener han er med i med sin fremragende humoristiske timing og fornøjelige accent. Ligeledes bidrager Peter Ganzler, som Thorkilds kokainsniffende advokat Peter Lov-mand, med en velplaceret og morsom fandenivoldskhed.

En folkekomedie med et budskab
Filmens humor er i nogle scener en anelse for fjollet og banal, men det er ikke noget, der generer filmens helhedsbillede. Der er også kælet ved detaljen fra producenterne og instruktør Rofelt. 80'ernes store armbevægelser, stofmisbruget, den overdimensionerede diskomusik og kultursammenstødene imellem storbymennesker og provinsen er formidlet på en underholdende og nærmest forunderlig karikeret facon. Det er desuden rart at se en dansk folkekomedie, der til trods for al komikken og underholdningsværdien, formidler et vigtigt budskab. At man sagtens kan tillade sig at drømme stort, også selvom man af og til fejler - i dette tilfælde katastrofalt.

Titel: Dan Dream
Original Titel: Dan Dream
Premieredato: 30. marts 2017
Instruktør: Jesper Rofelt
Skuespillere: Casper Christensen, Frank Hvam, Magnus Millang, Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Peter Gantzler, Louisa Yaa Aisin
Spilletid: 96 min.
Selskab: Nutmeg Movies
Genre: Humor
Link: http://www.dfi.dk/faktaomfilm/film/en/97037.aspx?id=97037


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...