Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

A Hero
A Hero billede

Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

DareDevil

28. marts 2003 af Gert Sørensen

5 stjerner Skriv en kommentar

DareDevil billede

Nu kommer Daredevil i sin egen film. Men kan denne forholdsvis ukendte superhelt klare springet op på det store lærred, og så er der lagt op til et action brag.

Matthew 'Matt' Murdock bor alene med sin far, den tidligere bokser, Jack 'The Devil' Murdock. Jack vil ikke have at hans søn får det samme liv som ham, og opfordre ham til at få en uddannelse. En dag da Matt opsøger sin far bliver han involveret i en ulykke og noget radioaktivt materiale rammer ham i øjnene og efterlader ham blind. Men tabet af sit syn resultere i at Matts resterende sanser bliver hyperaktive. Han udvikler en form for radar syn, så han kan ”se” lyde. En aften efter en boksekamp bliver Matts far dræbt, og Matt sværger at hævne uretfærdigheder. Flere år senere er Matt blevet advokat der bor i New Yorks slum kvarterer, og forsvare de svage og uskyldige i retten om dagen, og hævner dem om natten som Daredevil. Da hans nye kæreste Elektra kommer i livsfare, må Daredevil gå op imod underverdenens konge – den frygtindgydende Kingpin – og hans dødsensfarlige håndlanger Bullseye…

Daredevil er den seneste tegneseriehelt der har fået sin helt egen film, og det må man sige han har fortjent. Daredevil er filmatiseringen af tegneserien Dæmonen der udkom for en årrække siden herhjemme. Og filmatiseringen er helt i top, man har ikke sparet på specialeffekterne.

Daredevil minder på mange måder om Spiderman, der havde stor sucess da den udkom sidste år. Man har ændret Daredevil for at filmen ikke bare bliver en Spiderman 2. Han er kold og som Daredevil hævner Matt Murdock sine klienter, hvis gerningsmanden går fri. Han dræber uden nåde, hvor spiderman bare lægger sine ofre så politiet kan komme og hente dem. Det er lidt rart at man ikke har tænkt så meget på at være politisk korrekt.

Daredevil er filmet utroligt flot, og effekterne er utroligt godt lavet. Scenerne hvor man ser verdenen med Daredevils øjne, igennem hans såkaldte ”Radar syn” fungere rigtigt godt. Man kan godt se at der ikke er sparet på specialeffektkontoen, men det er jo også det eneste der kan adskille den ene superhelte film fra den anden.

Skuespillet i filmen er OK, der er ikke nogle store præsentationer men specielt Jenifer Garner skilder sig lidt ud. Hun er kendt fra f. eks. Catch Me If You Can hvor hun spillede over for Tom Hanks og Leonardo De Caprio. Hun gør der rigtigt godt, som Electra, Ben Afflects kæreste, og i deres scener sammen stjæler hun hele billedet. Colin Farell overspiller en smule i rollen som Bullseye. Han bliver en lille smule træls nogle steder i flimen, men det er ikke nok til at ødelægge helheds udtrykke, og super skurke skal jo også være lidt irreterende.

Filmen er mørkere end Spiderman, men holder sig stadig meget tæt op af tegneseriens verden, med et par små fejl. Matt arbejder f.eks. som advokat for de små og undertrykt, der ikke har råd til en ordentlig hjælp men han bor i en luksus lejlighed ikke ulig Bruce Banner fra Batman? Også hans opvækst hos den katolske præst er helt klippet ud, det betyder man ikke helt forstår hvordan Matt og præsten er kædet sammen. Daredevil er en forholdsvis ukendt helt, specielt hos de unge, men turen i biffen er det hele værd.
Med Daredevil er der lagt op til et af forårets helt store action brav.

Titel: Daredevil
Original Titel: Daredevil
Premieredato: 28. marts 2003
Instruktør: Mark Steven Johnson
Skuespillere: Ben Affleck, Jennifer Garner, Colin Farrel, Michael Clark Duncan, Jon Favreau, joe Pantoliano
Spilletid: 104 min.
Selskab: 2003
Genre: Action
Link: http://www.daredevilmovie.com
Elektra vs. Bullseye!
Elektra vs. Bullseye!




banner
Overskrift Højre Block
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
Memory
Doctor Strange i...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...