Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dark Blue (DVD)

10. november 2003 af Gert Sørensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Dark Blue (DVD) billede

Los Angeles, 5 dage før dommen i Rodney King sagen falder gør L.A.P.D’s sig klar til det store oprør.

I 1992ernes Los Angeles i stod 4 betjente sigtet for et voldsomt overfald mod sorte Rodney King. Episoden bliver filmet af en turist og vist på alle landetes tv stationer, Alligevel bliver de 4 tiltalte frifundet af en 100 % ren hvid jury. Den endelige kendelse medførte kaotiske tilstande og oprør i den sorte ghetto. Dark Blue er bygget på og omkring Rodney King-sagen, idet vi følger en række personer indenfor politikredsene, samtidig med at sagen går sin gang. Eldon Perry ( Kurt Russel ) er en garvet strømer i SIS, en speciel enhed i L.A.P.D. sammen med sin nye makker Bobby Kerough ( Scoot Speedman ) står de overfor et forhør angående en skud episode. Det viser sig dog hurtigt at alle er på samme side og at selv om det måske ikke er gået helt rigtigt til er det i orden, for ofrene var helt sikkert nogle skumle typer ser senere ville have forårsaget problemer. Kun den sorte viceinspektør stiller spørgsmål til de to betjentes forklaringer. Eldon og Bobby får en sag om et 4 dobbelt mord i en døgn kiosk, og her opdager Bobby hurtigt at politiet ikke altid bruger rene metoder og at ofte er det ikke meningen at den mistænkte skal overleve, for det holder beviserne ikke til.

Dark Blue handler primært om korruption, ikke blot af penge men også af sind. Kurt Russel er som den garvede strømer Eldon blevet så optaget af at fange skurke at han ikke opfatter sine handlinger som forkerte, og retfærdiggør sine handlinger med at de personer de går efter er skurke, selv om de ikke har gjort noget i den pågældende sag så har de gjort så meget andet og derfor skal de straffes. Filmens største svaghed er dens opdeling af ”Gode” sorte politibetjente og ”Onde” hvide betjente. Det er lettere trættende i længden. Jeg er godt klar over at filmen prøver at beskrive L.A.P.D. omkring race optøjerne i 1992. Ving Rames som spiller viceinspektør Arthur Holland er retfærdigheden selv og det bliver ret hurtigt trættende, specielt for os danskere der ikke har den samme opdeling mellem sorte og hvide beboere.

Ron Shelton,( Tin Cup og White Men Can’t Jump ) har valgt nogle fantastiske gode skuespillere til denne film. Kurt Russel er tilbage i storform som korrupt panser, og den forholdsvis ukendte Scott Speedman (Felicity) gør det også godt som den unge strømer med problemer med sin samvittighed. Man får også et godt blik ind i de farvedes forhold til politiet, man ser hvordan de bliver chikaneret og truet uden at have gjort noget forkert. Men der er alligevel noget der gør at man får en underlig fornelmmelse af denne film, der mangler lidt forhistorie. Man får aldrig det fulde billede af hvorfor Bobby Kerough vælger lige præsist at blive medlem af SIS, hans onkel er leder af delingen og han må have en lille ide om hvor galt det står til i enheden. Mange vil sikkert sammenligne denne film med The Recruit, og personligt syntes jeg at The Recuit er en bedre film.

Ekstra materiellet på DVDen består af nogle uinteressante optagelser fra settet, et interview der også bliver vist på TV6 ind i mellem og nogle trailere. Det er ikke det helt store, og kan desværre ikke trække denne udgivelse op. Da den omhandler uroen omkring Rodney King sagen, kunne man godt have inkluderet en eller anden form for forklaring af forløbet omkring sagen, for mange har glemt hvad det var der helt præsist skedte eller er for unge til at kende sagen.

DVDen får 3 ud af 6 stjerner. Det er en god film men der kunne godt have været gjort noget ekstra ud af ekstra matterialet, da der er store mængder information i form af TV optagelser og dokumentarer, som kunne have forbedret total oplevelsen markant.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Dark Blue
Original Titel: Dark Blue
Premieredato: 12. november 2003
Instruktør: Ron Shelton
Skuespillere: Kurt Russel, Scott Speedman, Ving Rames
Spilletid: 113 min.
Selskab: MGM / United Artists
Genre: Action
Link: http://www.darkbluemovie.com/

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...