Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Davids Bog (DVD)

15. januar 2002 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Davids Bog (DVD) billede

Lasse Spang Olsen er igen tilbage med de to kulrede kokke fra “I Kina Spiser Vi Hunde”, her er de tilbage som nyudklækkede tyve, der lige har smidt studenterhuen. Der er fart over feltet..

Davids Bog handler om Henrik (Thomas Villum Jensen), der som nyudsprunget student i klampenborg/hellerup miljøet, ikke kan komme ind på kvote et på universitet. Lediggangen synes at tage sit tag i ham, og da hans bedste ven Jacob (Nicolai Lie Kaas) fra gymnasieklassen heller ikke synes at komme nogle vegne, indtræffer tilfældet, Henrik finder gemt i en rist i onklens (Torben Jensen) hus en sort notes bog. Den indeholder de skæbnesvangre facts, omkring pengebokse i området, koderne og hvor i husene de er placeret, alarmsystemer i virksomheder, hvornår vagterne er på arbejdet, hvornår de afløser hinanden. Omvæltningerne er inde over Henrik, han møder en dag sin kommende kæreste henriette (Camilla Overbye Roos) i en HT-bus, da hun ikke har penge til billetten, klipper han for hende, og deres skæbne synes pludselig at være forseglet. Henrik begår sit første indbrud efter bogen, og alt synes at lykkedes, han er klædt ud med mørkt hår og brune øjne, og er derfor uigenkendelig, for eventuelle vidner. Kuppet lykkedes, og da Jacob hører om det hele, er han med på den værste. Desuden arbejder Jacon som tjener/opvasker og de hjælper også Henriks onkel med hans flyttefirma, så pengene begynder at rulle ind. Men ved onklen noget om bogen, nogen synes at stå og puste dem i nakken, og da Henriks kæreste opdager hvad de i virkeligheden går og foretager sig, tipper billedet.

Udover filmen, som med en længde på 57 minutter, er der også to andre novellefilm, betydelig kortere. “Kys, Kærlighed og Kroner”, er en underfundig film instrueret af Louise Andreasen, med gode seksuelle undertoner, om en mandelig bibliotekar (Peter Reichardt) der falder får den mere rå og ikke specielt belæste Katja (Trine Dyrholm), og deres kæresteforhold har et tydeligt erotisk udspring, idet Katja vil ha penge, dog kun hundredeoghalvtreds for en luksuscocktail, så hun ved at han virkelig holder af hende.
Den anden kortfilm af Lotte Svendsen, har arbejdstitlen “Café Hector”, og handler om en af de hersens smarte caféer, hvor smarte mennesker kommer, en dag bliver den uheldigt besøgt af en bevæbnet outsider (John Mikkelsen), der også vil være noget men ikke har selvtiliden, så han går ovenpå, på toilettet, lidt senere træder endnu en af dem (Jesper Asholt) der føler sig udenfor. “Jeg hedder Thorvald, det er tirsdag og nu går jeg amok”, får derefter at tage ladegreb på sin overløber. Café Hector er nu så godt dom forvandlet.
Tre udemærkede film, hvor den midterste træder mest i karakter, med sin sjove historie. Davids Bog, har for lidt at tilbyde, og er også fra 1996, da er sket en del med dansk film siden. Lotte Svendsens Café Hector, virker ikke helt genneminstrueret, der er nogle af scenerne der virker løst skitseret, og der virker lidt for uægte, farceagtigt.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: Davids Bog
Original Titel: Davids Bog
Premieredato: 3. december 2001
Instruktør: Lasse Spang Olsen, Louise Andreasen, Lotte Svendsen
Skuespillere: Thomas Villum Jensen, Nicolai Lie Kaas, Torben Jensen, Helle Hertz, Peter Reichardt, Ulrich Thomsen, John Mikkelsen, Jesper Asholt, Henrik Lykkegaard, Peter Mygind, Louise Meinertz
Spilletid: 97 min.
Selskab: M & M Production/1998
Genre: Action
Link: http://www.scanbox.dk
Henrik og Jacob igen med at planlægge det næste kup.
Henrik og Jacob igen med at planlægge det næste kup.


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...