Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

De fortabte sjæles ø.

17. februar 2007 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

De fortabte sjæles ø. billede

Soundtracket til denne fine danske eventyrfilm er fortryllende og smuk, og ganske dyster og foruroligende når det kræves, af de mange action optrin filmen indeholder. Dansk film musik når det er bedst

Nicolai Arcel har lavet intet mindre end en fantastisk Dansk eventyrfilm der i stil og indhold er yderst international, og med sikkerhed nok skal gå dens sejers gang verden rundt som en fin ambassadør for Dansk film. Den er et sjældent eksempel på hvordan Børnefilm og Fantasy fyldt med spektakulære effekter går op i en højre enhed. En af grundende til det er Jane Antonia Cornishs soundtrack, der brager derud af og understøtter de fantastiske optrin på en fortrindelig måde.

Udover de 11 instrumental numre af Jane Antonia Cornish, indeholder Soundtracket til De fortabte sjæles ø, også 3 nye numre af Danske Kashmir og et nummer af ligeså Danske Pernille Vallentin.

Når man sætter Soundtracket i sit anlæg, starter det hele ikke specielt eventyr agtigt. De første 3 numre er af Kashmir der måske/måske ikke er med på dette soundtrack, fordi nogle pengemænd så håber på, at det sælger bedre. Det er en typisk, og ofte brugt strategi at få et par af tidens band til at putte et par numre på et soundtrack i håbet om mersalg. Er man dedikeret Kashmir fan, er der 3 nye numre at hente, og er man mere til filmmusik, kan man altid klikke over de 3 første numre med det Danske popband.

Det 4. nummer på Soundtracket er nummeret Glasshouse, der er komponeret af Chief 1, Christina Groth og Pernille Vallentin. Her er der dog lidt eventyr at hente, i form af Pernille Vallentins fe stemme der smuk som hende selv fortryller sine lyttere med en overrumplende elversang indsvøbt i glade pop rytmer. Pernille Vallentin er udover sin sang også skuespiller og ar blandt andet medvirket i den Danske film Nordkraft hvor hun spillede den psykisk ustabile pige Tilde.

Efter 4 pop numre længes man nu efter noget rigtigt filmmusik, og så blændes der op for det første af Jane Antonia Cornishs kompositioner. Island of the lost souls hedder nummeret og fungere som et tema for filmen. Snart høres englenes trompeter og djævlens basun, og man er med et, på mirakuløs vis trådt ind i en verden fyldt med heltegerninger, onde troldmænd og magiske besværgelser. Eventyret i filmmusikken kan begynde.
Temaet går igen i flere af de følgende numre, og bliver en ledetråd igennem den musikalske og filmiske fortælling.
Nummer 7 på Soundtracket: Escape through the forest, er en vild musikalsk jagt, der fint bringer billeder frem fra den actionpumpede scene i filmen. Her viser komponisten, at hun formår at skrive action fyldt musik, der er helt på højde med den standart, der eksempelvis bliver lagt for dagen i de stører Amerikanske produktioner.
Numrene: Old enemies og Shadows er begge mørke og dystre, understøttet af et ildevarslende kor, der nok skal lede tankerne hen på mørkets kræfter. Og lige så dyster som disse numre er, ligeså helteagtig er nummer 11: Richard to the rescue.
Det næstsidste nummer: Final battle opbygger med sin varighed på 9 ½ minut, en fin stemning. Det er lurerne uhyggeligt at hører på, og bygger op til et instrumentalt klimaks af de helt store.
Det sidste nummer: Soul bridge & End Titles er en flot finale, hvor titel melodien fint giver lyd fra sig igen. Et flot musikalsk punktum for et stort og helstøbt stykke arbejde af Jane Antonia Cornishs.

Der holdes ikke noget tilbage i Jane Antonia Cornishs musikeventyr. Her har hun ikke været bange for at blive kaldt kliche præget, og brager derud af for fuld skrue og lader de store følelser og impulser råde i hendes musik udskejelser. Det er stort, bredt, svulstigt, pompøst på den gode måde. Samtidig med at den er bombastisk og insisterende, er den også melodiøs og smuk.
Det er DR’s symfoni orkester der spiller Jane Antonia Cornish musik. En opgave de klarer med bravur.

Musikken til De fortabte sjæles ø, vinder ved flere gennemhøringer, og specielt det meget fine titel nummer bliver hængende i øregangen, længe efter de sidste toner har klinget ud.

Trackliste:

Supergirl – Kashmir.
Slay the emperor – Kashmir.
Box Office Band – Kashmir.

Glasshouse – Pernille Vallentin.

(Resten af numrene på Soundtracket er instrumentale og er komponeret af Jane Antonia Cornish.)
Island of lost souls.
Death of Linea.
Ecape through the forest.
Lulu’s Theme.
Old enemies.
Shadows.
Richard to the rescue.
The cave.
Monk’s island.
Final Battle.
Soul Bridge & End Credits.

Selvom du ikke har set De fortabte sjæles ø, er Soundtracket bestemt værd at have i sit musik bibliotek. Specielt hvis man samler på filmmusik, og gerne vil lytte til hvordan det faktisk kan skæres i vores lille land, der bestemt ikke er kendt for de store pompøse kompositioner til de film vi selv producerer. Det bliver spændende hvad fremtiden vil bringe i Dansk film og Dansk film musik.

Soundtracket er venligst udlånt af Warner Music.

Titel: De fortabte sjæles ø.
Original Titel: De fortabte sjæles ø.
Premieredato: 5. februar 2007
Genre: Andet



banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...