Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

De Grønne Slagtere (DVD)

4. september 2003 af Morten Eriksen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

De Grønne Slagtere (DVD) billede

Partér en høne og find masser af spændende ekstramateriale på det jeg personligt vil kalde for årets bedste danske DVD-udgivelse!

Svend (Mads Mikkelsen) og Bjarne (Nikolaj Lie Kaas) arbejder som slagtersvende for slagtermesteren Holger (Ole Thestrup) der er kendt i området for sin kronhjortepølse. Svend og Bjarne er dog trætte (helt ind til benet) af at være Holgers to slaver! Han håner og provokerer dem og fortæller dem hvor dårlige de er til deres job. Det bliver for meget for de to svende og de tager sig endelig sammen til at starte deres egen slagterforretning
”Svend & Co” i udkanten af byen. På trods af gode intentioner, så er det ikke nemt for dem at få success. Der er benhård konkurrence mod Holgers kronhjortepølser, og selvom de har Svends marinade, så kniber det gevaldigt med kunder. Situationen for Svend bliver forværret, da hans kone Tina (Bodil Jørgensen) forlader ham. Han er heller ikke den nemmeste at være sammen med. Han er mildt sagt irriterende, og så er han konstant svedig. Bjarne har også sit at slås med! Hans udviklingshæmmede bror Eigil (også spillet af Nikolaj Lie Kaas) ligger i koma og står til at arve en formue efter forældrene. Da forældrene levede var det Eigil der fik opmærksomheden mens Bjarne blev tilsidesat. Nu har Bjarne brug for pengene og han tænker på at indvilge i at der slukkes for respiratoren. Han møder så pigen Astrid (Line Kruse), og hans humør ændres til det bedre, men det daler igen, da bror Eigil vågner fra hans koma og trænger sig på. Da Svend ved en ulykke finder på at sælge marineret ”Kylle-rylle” kører forretningen på skinner. Folk står i kø udenfor butikken, men det er både godt og skidt, da råvarerne ikke er nemme at skaffe...

Anders Thomas Jensens anden spillefilm som instruktør er en vittig og kulsort komedie der ikke er for sarte sjæle. Der sker makabre ting i filmen, men samtidig med dét, så fortælles historien i et idyllisk univers med uskyldige og følsomme sjæle der higer efter at blive elsket.

Navnet Anders Thomas Jensen er nærmest blevet et kvalitetsstempel inden for dansk film. Han leverer det ene finurlige manuskript efter det andet, og oven i dét er han meget alsidig. Hans manuskripter spænder fra ”I Kina Spiser De Hunde” til ”Grev Axel” og ”Elsker Dig For Evigt”. Han er højaktuel, da han har været med på manuskriptsiden af ”Rembrandt” der har biografpremiere den 5. september 2003!

Efter Ole Thestrups fremragende skuespil i ”Blinkende Lygter” håbede jeg meget at se mere til ham. Det håb blev indfriet, da han i ”De Grønne Slagtere” har fået rollen som den utiltalende og provokerende slagtermester Holger. Han har igen en række morsomme replikker der er som skræddersyet til hans person. Der er flere gode præstationer i filmen, men der er en person der skiller sig markant ud fra de andre, og det er Mads Mikkelsen. Han har den altoverskyggende rolle. Han spiller fantastisk godt i filmen, og han er samtidig også den der har den mest interessante figur i historien. Man kan i de forskellige interviews på disc 2 mellem linierne fornemme, at det var ved at blive til lidt af et problem, da Nikolaj’s rolle som Bjarne er ”kedelig” og måske knap så udfordrene som Mads’ rolle i filmen.

DVD specifikationer:

Menuerne er animerede og der er underlægningsmusik. Filmen præsenteres i 16:9 2.35:1. Billedet er holdt i kolde blålige nuancer og billedkvaliteten er gennemgående god. Der kan vælges mellem DTS og Dolby Digital 5.1. Der er i denne film ikke mange lydeffekter, så DTS lydsporet er ikke så væsentligt, men stadig at foretrække frem for Dolby Digital. Filmen er tekstet på dansk og engelsk.

Ekstra materiale:

Disc 1:

Teaser og trailer
"De Grønne Slagtere - En virkelig god marinade" (ca. 25 min, sendt på TV2)

Disc 2:

"Holdet bag filmen" Interviews
Slettede Scener
Sjove Fraklip
Set Design Slideshow
Bag om filmen

Der er en teaser og en trailer for filmen. Begge præsenteres i 16:9, 2.35:1, DD 5.1.

”De Grønne Slagtere –En virkelig god marinade” er et program hvor skuespillerne og instruktøren giver hver deres bud/analyse af handlingen og personerne. Der er interessante detaljer om f.eks. hvordan Mads Mikkelsen kunne svede på det rette tidspunkt og vi ser tilblivelsen af en latexmaske der forestiller Nikolaj Lie Kaas som Eigil.

Der er 6 slettede scener. Flere af scenerne er klippet ud af tidsmæssige grunde. Der er bl.a. en vulgær scene med en fod der bliver til fars!

Skitserne der ligger til grund for kulissernes endelige udseende er præsenteret med underlægningsmusik.

”Bag om filmen” er delt op i 5 dele:

-En virkelig god handling (ca. 20 min.)
-En virkelig god begyndelse (ca. 8 min)
-Virkelig gode slagtere (ca. 3. min.)
-En virkelig irriterende figur (ca. 17. min.)
-Virkelige sjove fraklip

Fraklippene er ledsaget at interviewbidder og det sjoveste er at høre om hvor svært det var at sige replikkerne.

”Holdet bag filmen” er delt op i 4 dele:

-Fotografen (ca. 8 min.)
-Scenografen (ca. 9 min.)
-Instruktøren og forfatteren (ca. 15 min.)
-Make-up artisten (ca. 11 min.)

Tilsammen kommer programmerne rundt i alle tænkelige hjørner af produktionen og mere kan man ikke ønske sig. Et kommentarspor på filmen ville derfor have været overflødigt, når vi har disse programmer!

Da jeg først hørte om ”De Grønne Slagtere” tænkte jeg med det samme på den franske film ”Delicatessen” fra 1991 af Jean-Pierre Jeunet og Marc Caro, og fotografen på ”De Grønne Slagtere” nævner den også i forbindelse med de film der er inspirationskilder til Anders Thomas Jensens arbejde. Men på trods af det grundlæggende tema, så er der er ikke de store ligheder mellem disse to film, da filmene fokuserer på hvidt forskellige ting! Den franske film foregår f.eks. i et meget syret univers, mens ”De Grønne Slagtere” er holdt på et realistisk og virkelighednært plan, og det er netop dét der er med til at den fungerer så godt som den gør!

Jeg åd denne spækkede dobbelt-disc udgave med hud og hår! Et must for dem der er til sort humor og dansk film i det hele taget.

Mere kylle-rylle denne vej!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome

Titel: De Grønne Slagtere
Original Titel: De Grønne Slagtere
Premieredato: 9. september 2003
Instruktør: Anders Thomas Jensen
Skuespillere: Mads Mikkelsek, Nikolaj Lie Kaas, Line Kruse, Ole Thestrup, Bodil Jørgensen, Nicolas Bro, Aksel Erhardsen
Spilletid: 95 min.
Selskab: M&M Productions 2002, SandrewMetronome 2003
Genre: Humor
Link: http://www.degronneslagtere.dk
Hovedmenuen på disc 2.
Hovedmenuen på disc 2.
Bjarne og Svend. Copyright: Rolf Konow .
Bjarne og Svend. Copyright: Rolf Konow .


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...