Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Knives Out - Var...
Knives Out - Var Det Mord? billede

Kollision
Kød & Blod


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

De urørlige

22. november 2012 af Rune Bruun Madsen

5 stjerner Skriv en kommentar

De urørlige billede

Det største franske filmhit til dato appellerer til lige dele lattermuskler og lommetørklæder

Reducerer Amélie til en andenplads
De urørlige er intet mindre end den mest sælgende franske film nogensinde – en position, der ellers har været forbeholdt Amélie siden 2001. Den unikke fortælling om et på overfladen yderst umage venskab, der trodser alle fordomme og udfordringer, er en både hjertevarm og yderst morsom oplevelse, der også i Danmark fortjener et stort publikum.

Phillipe er urørlig – i hvert fald fra nakken og ned. Den før så adrenalinsøgende mangemillionær blev lam efter en paraglidingulykke og er nu dybt afhængig af hjælp og pleje i alle døgnets timer.

Jobsamtale uden fordomme
Da han søger en ny personlig assistent, overrumples han af Driss, en arbejdsløs forstadskriminel, der egentlig bare ville have en obligatorisk underskrift til sit bistandskort. Driss er kæk og ligefrem, han lægger an på Philippes kvindelige assistent og gør tykt grin med hans handicap. I modsætning til alle de andre ansøgere, der har uendelige kompetencer, men ikke tør se den handicappede mand i øjnene.

Arbejdsrelationen udvikler sig hurtigt til et regulært venskab mellem Phillipe og Driss. Driss får mulighed for at skifte den trange lejlighed i et socialt belastet boligbyggeri ud med king-size bed og guldbelagt karbad i Phillippes enorme residens. Og Phillippe får et tiltrængt indspark af flabet ungdommelighed og – ikke mindst – ærlighed i sit fastlåste liv.

Pot og massagepiger i rigmandspalæet
Det skaber en masse komiske situationer. Pot-rygning og massagepiger bliver et obligatorisk punkt på dagsordenen i den før så stramt styrede herskabslejlighed. Og den ofte distræte Driss bliver ved med at række Phillippe mobiltelefonen, når den ringer – selv om den paralyserede mand ingen mulighed har for at reagere.

Hvor tidligere hjælpere har behandlet mangemillionæren med en kølig og distanceret professionalisme, tør Driss konfrontere Phillippe med hans forliste ægteskab, hans katastrofale ulykke og hans (manglende) seksualliv. Men med tiden truer spøgelser fra Driss’ problemfyldte bagland det umage pars indforståede boble.

Baseret på en virkelig historie
De urørlige er en livsbekræftende fornøjelse, der understreges af en eminent og troværdig præstation fra filmens to hovedrolleindehavere. Eneste egentlige anke er, at filmen dramaturgisk bevæger sig (lidt for) længe i den samme, lykkelige rille. Det er rørende, morsomt og gribende at følge Driss og Phillippes venskab, men vi ved jo, at der uundgåeligt må dukke nogle vanskeligheder op. Det gør der også – men de er længe undervejs.

På den anden side er det svært at kritisere handlingsforløbet i en fortælling, der er baseret på en autentisk historie om en fransk handicappet rigmand og hans marokkanske hjælper. Det er samtidig svært ikke at synke en ekstra klump, når man ser optagelser af disse - virkelighedens Driss og Phillippe - under filmens rulletekster. Dermed kan man se De urørlige som den komiske tvilling til Dykkerklokken og sommerfuglen fra 2007, der også var baseret på en sand historie.

De urørlige kan varmt anbefales som årets feel good-hit. Fransk fryd når det er bedst!

Titel: De urørlige
Original Titel: Intouchables
Premieredato: 22. november 2012
Instruktør: Eric Toledano, Olivier Nakache
Skuespillere: François Cluzet, Omar Sy, Audrey Feurot, Anne Le Ny
Spilletid: 112 min.
Selskab: Quad Productions, Gaumont, Scanbox, 2011
Genre: Drama , Humor
Link: http://weinsteinco.com/sites/the-intouchables/


banner
Overskrift Højre Block
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
Snatchers
Roma
Last Christmas
Western StarsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...