Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Deadly Companions

19. juni 2007 af Michael Panduro

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Deadly Companions billede

Sam Peckinpahs debut er en velfortalt, men jævn western

Sam Peckinpahs spillefilmsdebut fra 1961 er en mere kompleks fortælling end de fleste westerns. Historien tager sin begyndelse da en mystisk cowboy (Brian Keith) redder en korthaj fra hængning. Det viser sig dog hurtigt at den eneste grund til at vor unavngivne hovedperson redder den usympatiske Turk (Chill Wills fra The Alamo) er at han selv ønsker at tage grusom hævn for fortidige gerninger. Hævnen må dog vente for Turks hurtignsnakkede kompagnon, Billy, er også på slæb og han er noget af en mundfuld i sig selv.

Den brogede og mistroiske flok ender i en lille by hvor et bankrøveri ender i panisk skyderi. Da støvet lægger sig er en lille dreng død, dræbt af vor helt. Historien tager så sin endelige drejning da de tre mand, som bod for nedskydningen, beslutter at eskortere drengens lig med moderen til den fjerntliggende kirkegård hvor faderen ligger begravet.

Det er ikke småt med komplikationerne og der sættes da også yderligere gas på komfuret med en sidehistorie om moderens arme liv som dansepige. Det lykkedes dog Peckinpah at formidle det hele med sikker hånd, så historien hverken virker proppet, forvirrende eller unødvendig. Det hele fungerer sådan set ganske fint og ender som en reflektion over skyld, hævn og ære – alt sammen tilsat jævne møder med indianere eller dets lige (filmen var blandt de første der rent faktisk brugte amerikanske indianere i rollen som indianere). Det er råt og usødet, men langtfra de voldsomme blodsudgydelser der senere ville stemple Peckinpahs værker. Den rå tone til trods, så lurer melodramaet og den typiske amerikanske humor dog altid lige under overfladen, resulterende i en film der gang på gang er meget tæt på at reducere sig selv til standard genre-værk. I sidste ende holdes tonen og tungen dog lige i munden og ”Deadly Companions” er blandt de bedre westerns lavet i den periode – dog langt fra et hovedværk!

Billedsiden er fin og nydelig med klare detaljer og fin kontrast. Lydsiden derimod er lidt voldsom i dynamikken og i enkelte sekvenser er det en anelse problematisk at høre hvad der bliver sagt. Et godt stykke arbejde ikke desto mindre, alderen taget i betragtning og tænker man også over prisen det endnu en kvalitetsudgivelse fra AWE.

Bonusmaterialet begrænser sig til noget skrevet materiale – inklusiv nogle ganske interessante produktionsanekdoter – og en stribe trailers for nye og kommende AWE udgivelser.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Voices Music &
Entertainment
.

Titel: Deadly Companions
Original Titel: The Deadly Companions / Trigger Happy
Premieredato: 23. april 2007
Instruktør: Sam Peckinpah
Skuespillere: Brian Keith, Chill Wills, Steve Cochran, Maureen O'Hara
Spilletid: 90 min.
Selskab: Carousel Prod. / Pathe-American Dist., Another World Ent., 1961
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...