Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Demonic

11. juni 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Demonic billede

Gysergeniet James Wan er producer på ’Demonic’, der ikke går over i filmhistorien, men er ganske fin til horror-hungrende fans.

Kriminalbetjenten Mark Lewis (Frank Grillo) sendes ud til et ødeliggende hus i Louisiana, der har været forladt siden en okkult nedslagtning for 25 år siden. Det viser sig, at en gruppe entusiastiske amatør spøgelsesjagere har forsøgt at genskabe seancen – og fange nogle spøgelser på film. Men noget er gået galt, og det bliver nu Lewis og psykologen dr. Kleins (Maria Bello) opgave at få den overlevende John (Dustin Milligan) til at fortælle, hvad der er sket.

’Demonic’ slap, ligesom et utal af andre horrorfilm hvert år, ikke igennem nåleøjet og fik dansk biografdistribution – ligesom at den heller ikke fik lov til at gå sin sejrsgang i de amerikanske biografer. Filmen har dog absolut kvalitet til at tiltrække det horror-hungrende publikum, selvom filmen aldrig får fulgt sin historie helt til dørs.

Bag filmen står en af den nyere tids dygtigste horrorskabere, James Wan, der allerede har stærke gysertitler som ’Saw’, ’Insidious’ og ’Nattens dæmoner’ i sit instruktørbælte. Men i ’Demonic’ har Will Canon overtaget instruktørstolen, og producer Wan kan ikke redde ’Demonic’ fra at ende i et værre roderi.

For ud over at indeholde en masse af gysergenrens faste troper, som det hjemsøgte hus, de unge ofre og dæmonbesættelser, så blander den også found footage-stilen i form af de unges privatoptagelser, og krimi-thriller-genren via de to detektivers efterforskning – som tidligere set i eksempelvis Wans kæmpehit ’Nattens dæmoner’. Med andre ord skyder den uprøvede instruktør Will Canon med spredehagl, og selvom han enkelte gange rammer plet, kan det ikke slette indtrykket af, at ’Demonic’ er kludret fortalt og på mange måder et miskmask.

Canons instruktørevner kommer også på prøve, for hvor rutinerede kræfter som Grillo og Bello leverer solide skuespilpræstationer, så brænder ingen af de unge skuespillere for alvor igennem.

Efter en effektiv start bygges spændingen og uhyggen langsomt op, men det kulminerer desværre aldrig for alvor i et vildt og vanvittigt dæmon-klimaks. I stedet bliver et interessant twist afgørende, og ’Demonic’ minder altså på mange måder om Wans egen horrorfranchise ’Insidious’. Her blev første films twist også blev fulgt op med en 2’er, og en efterfølger ligger da også lige til højrebenet for ’Demonic’.

Ekstramateriale
Blu ray'en indeholder trailers for andre Scanbox udgivelser.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox

Titel: Demonic
Original Titel: Demonic
Premieredato: 11. juni 2015
Instruktør: Will Canon
Skuespillere: Maria Bello, Scott Mechlowicz, Dustin Milligan, Aaron Yoo, Frank Grillo, Megan Park, Cody Horn, Alex Goode, Ashton Leigh, Terence Rosemore
Spilletid: 83 min.
Selskab: Dimensions Films
Genre: Gyser , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...