Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den grimme ælling og mig: Jagten På Det Forsvundne Æg m.fl. (DVD)

15. november 2006 af Morten Pedersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Den grimme ælling og mig: Jagten På Det Forsvundne Æg m.fl. (DVD) billede

Den grimme ælling og mig er H.C. Andersen lidt syret fortolket for børn og barnlige sjæle

De færreste, der følger med i reklamerne for biograffilm til børn, vil have undgået at bemærke, at ”Den grimme ælling og mig” for nyligt landede på det store lærred – og det med rimelig succes. Nordisk Film har så været kvikke i optrækket og fået udgivet en håndfuld DVD´er med Rotto og Grimme i kølvandet på biograffilmen. At ”Den grimme ælling og mig” så har været vist på TV2 hver lørdag morgen skal så ikke ligge dem til last.

”Den grimme ælling og mig” er en animeret – og ret syret – fortolkning af H.C. Andersens berømte eventyr om den grimme ælling, der må så meget i gennem for at blive til en flot svane. I denne fortolkning er situationen lidt anderledes – Godt nok lander ællingen i en hønsegård, men så hører alt sammenhæng også op. Da ællingen, som døbes Grimme, kommer ud af ægget er den første han møder Rotten Rotto – og konkluderer dermed, at det må være hans mor. Helt sådan bliver det ikke, men Rotto overtager efterhånden titlen og ansvaret som far for Grimme.

Det er afsættet for en række små film – der er 4 på hver DVD af ca. 20 minutters varighed, alt sammen fortalt med righoldig humor, stor fantasi og udført i højt teknisk niveau. Figurerne har masser af personlighed og er yderst udtryksfulde, animationerne er flot lavet og historierne er sjove og gennemarbejdede. Stemmerne er perfekte med Søren Fauli og Klaus Bondam som de to, der løfter niveauet helt i top. Stilen er gennemført og her er ingen overdrevne moraler og løftede pegefingre. Den grimme ælling og mig med antihelten Rotto i spidsen er med andre ord fornuftig underholdning for børn – men voksne kan også snildt være med og få sig en lille griner – så anbefalingen er hermed givet videre.

For en gangs skyld er der også mere en end times underholdning på denne type børne-DVD´er, prisen er helt sikker til at have med at gøre – eneste anke må dog være resten af indholdet på DVD´en som er (ikke overraskende) en trailer for biograffilmen.

Nedenfor er kort refereret handlingen i de 4 film som beskrevet på DVD-coveret.

Jagten på det forsvundne æg:
Hønsegården har fået den store ære at kunne fremvise det berømte ”Forfædrenes æg”. Esmeralda er pavestolt, men da ægget forsvinder, er hanen løs! Det viser sig, at Rotto er den sidste, der har været i nærheden af ægget og da det dukker op i hans værktøjskasse er sagen oplagt. Men Grimme er overbevist om sin fars uskyld og sammen med Emma og Louis sætter han sig for at opklare sagen på ægte detektiv-vis!

Ægget falder ikke langt fra hønen:
I skolen lærer Dina børnene om adfærdsmønstre og prægning. Da det går op for Grimme, at han formentlig vil vokse op og blive en tro kopi af Rotto bliver han forfærdet. Han beslutter sig for, at han vil være sin egen and og fremover altid gøre det modsatte af, hvad Rotto ville ha’ gjort.

Slangernes herre:
Dina er lidt bekymret for Emma og Louis. Emma er en værre vildbasse og ikke det fjerneste interesseret i lege som andre piger og Louis er lidt af en dødbider og en bangebuks. Rotto tilbyder Dina at tage Louis med ud på en rigtig herretur sammen med ham og Grimme, så knægten kan få lidt selvtillid.

Loppetjansen:
Da Rotto beskylder hønsene for at være nogle dovne fugle, der bare ligger stille hele dagen, er der lagt i kakkelovnen til den rapkæftede rotte. Esmeralda beslutter, at Rotto skal passe alle kyllingerne og æggene en hel dag, så han lærer at respektere hønsenes store indsats. Rotto overtaler Grimme til at se efter æggene, som han har placeret i en stor pyramide under en varmelampe. Alt går efter planen, lige indtil ét af æggene stikker – ehhh – ruller af!!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Den grimme ælling og mig: Jagten På Det Forsvundne Æg m.fl. (DVD)
Original Titel: Den grimme ælling og mig: Jagten På Det Forsvundne Æg m.fl. (DVD)
Premieredato: 31. oktober 2006
Instruktør: Martin Skov, Søren Lyshøj
Skuespillere: Fauli, Pernille Højmark, Klas Bondam, Kaya Brüel, Puk Scharbau
Spilletid: 92 min.
Selskab: Nordisk Film, 2006
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.grimmeogmig.dk


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...