Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den kære familie

29. juni 2006 af Hans Christian Vang

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den kære familie billede

Hyggelig familieunderholdning til en regnvåd aften

København, December 1899.

Jacob Friis, købmand og skibsreder, er en af Københavns rigeste herrer. Siden hans kones død for ti år siden, har hans tre døtre: Elise, Emily og Ida været hans eneste glæder i livet.
Emily og Elise er begge gift, og har slået sig ned med deres ægtemænd - ægtemænd der, desværre, nyder at læne sig op af svigerfars formue. Nu står Friis for tur til at blive etatsråd, og Ida - den yngste datter - står for tur til indvielse i ægteskabets glæder, hvis man spørger farmand. Og han vil gerne med på råd, når ægtemanden skal vælges fra.

Filmen er instrueret af Erik Balling i 1962, efter teaterstykket af Gustav Esmann, så teknisk er filmen ikke til at sætte en finger på - medmindre man insisterer på at bedømme filmen på nutidens præmisser istedet for dens egne.

Gunnar Lauring spiller Jacob Friis, mens hans unge døtre spilles af Helle Virkner, Lise Ringheim, og Ghita Nørby. Alene Ghita Nørby's optræden er filmen's indkøb værd - som altid.

Det er selvsagt ikke nogen voldsomt spændende eller dramatisk film, men et lille sødt lystspil om en rig familie i slutningen af det 19. århundrede, men det ved man nok godt hvis man køber sådanne film. Selv er jeg meget glad for gamle danske film, uanset hvor forfærdelige de så end måtte være i andres øjne, for der er nu noget hyggeligt over de klassikere man så på video som barn i 80'erne.

Altså en klassisk og familievenlig komedie, i Balling ånden, som er udmærket at slå et par timer ihjel med en søndag aften. Ekstramaterialet er, som sædvanlig på Nordisk Film's dvd'er over ældre danske film, nærmest ueksisterende... Trailere er hvad der er. Det trækker ned på dvd-udgivelsen. Alle andre studier kan sagtens, ihvertfald i udlandet, finde ud af at lave noget nyt materiale om gamle film - kommentarspor, små featurettes, eller hvad ved jeg. Det kræver ikke voldsomt meget anstrengelse, men det bliver aldrig gjort herhjemme, på de gamle film... Øv.

Filmen er i farver, på trods af de sort-hvide billeder her på siden, og på DVD-omslaget.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: Den kære familie
Original Titel: Den kære familie
Premieredato: 20. juni 2006
Instruktør: Erik Balling
Skuespillere: Helle Virkner, Ghita Nørby, Lise Ringheim, Gunnar Lauring, Ebbe Langberg, Henning Moritzen, Lone Hertz, Susse Wold, Karl Stegger, Lily Broberg
Spilletid: 109 min.
Selskab: Nordisk Film 1962, Nordisk Film 2006
Genre: Humor




banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...