Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Før Frosten
Før Frosten billede

Beautiful Boy
A Dog's Journey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Den Ny Verden

23. marts 2007 af Maria Moni

4 stjerner Skriv en kommentar

Den Ny Verden billede

Emanuele Crialese og ”Den ny verden” blev i 2006 belønnet med hele 6 priser ved filmfestivalen i Venedig, hvilket var meget velfortjent.

Historien i ”Den nye verden” centrerer sig om den fattige familien Mancuso, der består af tre generationer, med farmor Fortunata (Aurora Quattrocchi) i spidsen. Hendes elskelige søn Salvatore (Vincenzo Amato) og hans to sønner, Angelo (Francesco Casisa) og Pietro (Filippo Pucillo), passer familiens dyr. Men livet er hårdt på Sicilien og fremtidsudsigterne ser dystre ud, derfor beslutter Salvatore at det er på tide, at familien søger mod vest til det forjættede land, der flyder med mælk og honning. Det bliver en barsk rejse over havet, men til familiens store forundring er kampen kun lige begyndt. For det viser sig, at det bliver en endnu hårdere kamp at få indrejsetilladelse i USA, og i sidste ende er det ikke alle i familien, som får lov at rejse ind i den nye verden.

Emanuele Crialese har både skrevet manuskriptet og instrueret ”Den ny verden”. Ud over at fortællingen i ”Den ny verden” er smuk og velkomponeret, er filmen ligeledes en visuel godbid. Crialese udviser stor forståelse for filmens univers, og han formår at bruge lys og farver til sin fordel.

”Den nye verden” er spækket med stærke skuespilspræstationer. Aurora Quattrocchi er herlig i rollen, som den skeptiske Fortunata Mancuso, der stiller spørgsmålstegn ved alt.
Sammenspillet mellem Vincenzo Amato og Charlotte Gainsbourg er sublimt. Størstedelen af deres kommunikation foregår udelukkende ved hjælp af blikudveksling, hvilket i virkeligheden gør udsagnet langt stærkere, end hvis det var blevet formuleret med ord.

”Den ny verden” er en rigtig god filmoplevelse, som på trods af sin længde aldrig bliver kedelig.

Titel: Den Ny Verden
Original Titel: Nuovomondo
Premieredato: 23. marts 2007
Instruktør: Emanuele Crialese
Skuespillere: Charlotte Gainsbourg, Vincenzo Amato, Aurora Quattrocchi, Francesco Casisa, Filippo Pucillo, Federica De Cola, Isabella Ragonese, Vincent Schiavelli, Massimo Laguardia, Filippo Luna.
Spilletid: 120 min.
Selskab: France Cinéma, Respiro, Memento Films Production, Titti Film og Rai Cinemafiction, 2006
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Transnistra
SOMMER
Booksmart
The Upside
Spider-Man - Int...
Famous in Love S...
Kvinden, der gle...
Men in Black: In...
A Prayer Before ...
De FrivilligeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...