Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fast & Furious 9
Fast & Furious 9 billede

Retfærdighedens ...
Smagen Af Sult
Mulan


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den Rette Ånd

23. juni 2006 af Hans Christian Vang

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Rette Ånd billede

Kan man uddrive spøgelser, der ikke findes?

Poul er en dygtig tryllekunstner, men det er der ingen andre der ved. Han får desværre kun jobs i shopping-centre, til bryllupper og børnefødselsdage. Ikke ligefrem en karriere David Copperfield ville være stolt af, vel?

Men da Poul (Ken Vedsegaard) bliver hyret til at trylle ved en teambuilding konference der afholdes af firmaet 'Basic Forsikring' møder han forsikrings-pusheren Arne (Jesper Asholt) der vil have Poul med på en idé han har fået. Noget med at uddrive gespenster, der slet ikke er der, fra folks huse(?!). Poul er ikke positiv overfor idéen til at starte med, men han vænner sig til tanken da han senere får tilbud om at købe en "oversavet dame" til hans show - altså en kasse til brug under illusionen. Den vil gøre hans show fænomenalt, siger Trylle-Franz der vil sælge den, men den koster 40.000 kroner... Penge som Poul må finde, hvis han vil gøre sig nogle forhåbninger om at lave et fantastisk show, der kan skubbe ham, med lysets hast, imod rigdom og berømmelse.

Undervejs bliver de to svindlere rigtig gode venner, og Poul møder den smukke Lærke (Sofie Gråbøl) der ejer en lille biks, hvor hun sælger diverse åndelige artefakter såsom tarot-kort og så'n. En butik som Poul handler ind i, efter rekvisitter til hans spøgelsesjagter. Lærke bliver meget interesseret i Poul og hans clairvoyante evner, som hun mener er helt fantastiske...

Ken Vedsegaard er super charmerende som Poul. Dansk Film's nye 'leading man'. Han kan ihvertfald spille - og det er ikke begrænset til hans film\tv udfoldelser. Jeg kan rapportere at han ydermere var skidegod som Hamlet i teaterstykket "Rozenkrantz og Gyldenstjerne er døde", men nu afviger jeg vist for meget...

Jesper Asholt og Sofie Gråbøl er begge super gode i denne film også, og Ellen Hillingsø gør et godt stykke arbejde som Arne's følsomme kone.

Her er sød musik af Flemming Nordkrog, en god historie ,skrevet rigtig godt, af Flemming Klem og Martin Strange-Hansen, som har instrueret filmen udmærket, med hjertet på rette sted, og nogle sjove klipninger hist og pist som giver filmen et lille pift under ellers drøjsomme ekspositions-scener..

Ekstramaterialet består af en 'bagom' featurette og nogle trailere... Så det er så som så med guffet, men filmen er HELT klart en søndag aften værd, så skynd dig at trykke på salgs-linket her på siden, og få bestilt filmen. Den er ganske enkelt en fornøjelse.

Jeg ville gerne give DVD'en 6/6, men ekstramaterialet er altså for tyndt, så det bliver s'gu kun til en femmer...

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Den Rette Ånd
Original Titel: Den Rette Ånd
Premieredato: 20. juni 2006
Instruktør: Martin Strange-Hansen
Skuespillere: Ken Vedsegaard, Jesper Asholt, Sofie Gråbøl, Ellen Hillingsø
Spilletid: 119 min.
Selskab: M&M Productions, Nordisk Film, 2006
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Smagen af sult
HAPPY TOGETHER
Hunter Hunter
Flugt
Buster Oregon Mo...
Luca (Disney+)
Raya og den sids...
The father
Peter Kanin hopp...
CentervagtKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...