Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Den tyske hemmelighed

22. september 2005 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Den tyske hemmelighed billede

”Den tyske hemmelighed” er et menneskes leden efter sig selv og sin fortid. Kirsten Blohms søgen udvikler sig til en interessant dokumentarfilm, der berører én

Hvert menneske har en historie, der er værd at fortælle, og for at forstå sig selv, må man kende sin historie. Kirsten Blohm fortæller over de 88 minutter, som filmen her varer, sin historie – og det gør hun, mens hun selv finder de brikker, der kan samle hendes puslespil.

Vi følger Kirsten på sporet af sin mor, der under anden verdenskrig flyttede sammen med en tysk officer i en lille by nær Prag. Da krigen slutter skilles de to af de amerikanske tropper, der vil tilbageholde manden Felix. Senere flytter Kirstens mor rundt i Tyskland, hvor hun bl.a. føder lille Kirsten. Men Kirsten og moderen kommer aldrig til at acceptere hinanden fuldt ud. Filmen her er således helt og holdent bundet til Kirsten Blohm, som vi følger på en række rejser i moderens fodspor. Samlet skæres der herved en fortælling, der såvel trevler den nys døde moders liv og tragiske kærlighedshistorie op samt fortæller historien om Kirsten selv, en kvinde desperat efter at kende sin egen historie.

Filmen holdes således oppe af, om man kan holde Kirsten ud i så lang tid, som filmen varer, og det kan man, for man føler med denne kvinde, der har levet det meste af sit liv uden, at moderen har villet fortælle hende sandheden om hendes oprindelse. Kirsten møder mange interessante mennesker undervejs, mennesker, der hver for sig har deres egen tragiske historie. Derved kommer Kirsten til en række erkendelser undervejs, der bl.a. inkluderer, at hun finder ud af, at hun ikke er den eneste med en tragisk historie.

Det endelige mål med Kirstens rejser og søgen er at finde sin oprindelse og derved også finde ud af, hvad der er sket med den far, hun har forestillet sig så meget om uden at have mødt eller kendt.

Alt i alt er filmen en dokumentar i stil med det tidligere så populære program ”Forsvundne danskere” dog fortalt fra en meget mere personlig vinkel, og det fungerer, hvis man kan grine, græde og føle med fortælleren, Kirsten Blohm. Så hvis man er til dokumentar af den intime og følelsesmæssige karakter, er filmen ”Den tyske hemmelighed” en vellykket og seværdig en af slagsen.

Titel: Den tyske hemmelighed
Original Titel: Den tyske hemmelighed
Premieredato: 23. september 2005
Instruktør: Lars Johansson
Skuespillere: Kirsten Blohm
Spilletid: 88 min.
Selskab: SF Film/Final Cut Productions
Genre: Dokumentar



banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...