Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Der Kreis

12. oktober 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Der Kreis billede

Velfungerende historisk, doku-drama om kærligheden mellem to mænd og de svære vilkår for de homoseksuelle op gennem 1950’erne og 60’erne.

Schweiz’ hovedstad Zürich var op gennem 1950’erne et mekka for homoseksuelle. Der var intet forbud, som i de omliggende lande, og selv aktivistgruppen ”Der Kreis”, der udgav et af verdens første homomagasiner, havde fine vilkår.

Til en af foreningens fest forelsker den sky Ernst (Matthias Hungerbühler) sig i den mere udfarende Röbi (Sven Schelker). Men deres forhold får svære vilkår, ikke kun på grund af Ernst velstående baggrund, men også fordi at de homoseksuelle kommer i et voldsomt stormvejr, da en række mord af trækkerdrenge kommer i politiets søgelys.

Stefan Haupt blander samtaler med det virkelige par Ernst og Röbi – og andre fra miljøet dengang – og så den deres fiktionelle virkelighed i 1950’erne. Filmen lægger sig således på grænsen mellem dokumentar og fiktion. Og det er både stærkt effektivt og en hæmsko.

Effektivt, fordi de virkelige personers fortællinger er med til at give fortællingen, og især kærlighedsforholdet, en solid og rørende ballast. Men en hæmsko, fordi det bliver svært for Haupt at bevæge sig ud over fortællingen om de to – og virkelig fortælle noget om, hvorfor tingene forholder sig som de gør – nysgerrigheden udebliver for den intime fortælling. Det politiske aspekt bliver altså langt på hylden til fordel for en stærk, lokal miljøbeskrivelse og et intimt kærlighedsforhold.

Til trods for filmens format-blanding ender ’Der Kreis’ alligevel som en ganske konventionelt fortalt historie, der ikke formår at overraske eller overrumple – taget i betragtning at bøsse-miljøet ellers er kendt for spraglethed, og at Röbi glædeligt klæder sig ud som drag queen, så er der ikke meget spræl over filmen.

’Der Kreis’ er en kærlighedshistorie om et homoseksuelt pars svære forhold, både når det kommer til det offentlige tabu og det enkeltes frygt for virkelig at springe ud. Filmen er absolut velfungerende, men noget konventionelt fremstillet. Og desværre bliver de politiske forhold til side sat for en det intime – og ’Der Kreis’ formår ikke at omfagne begge aspekter, hvilket ville have styrket den allerede fine film.

Ekstramateriale
DVD'en indeholder trailer, slideshow og trailershow for andre titler fra Another World Entertainment.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: Der Kreis
Original Titel: Der Kreis
Premieredato: 10. september 2015
Instruktør: Stefan Haupt
Skuespillere: Matthias Hungerbühler Sven Schelker Marianne Sägebrecht Anatole Taubman Antoine Monot, Jr.
Spilletid: 102 min.
Selskab: Reel Pictures, Another World, 2014
Genre: Dokumentar , Drama

banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...