Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Det Vilde Dusin.

12. marts 2004 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Det Vilde Dusin. billede

Tom er far til 12 og da den store familie må flytte på grund af hans drømmejob, rejser hans kone til New York. Nu er Tom alene i det voksende kaos af familieproblemer.

Familien Baker bor i en lille by i Illinois, hvor Tom ( Steve Martin. ) er træner for fodboldholdet på det lokale college. Familiens dagligdag er præget af lige dele kærlighed og kaos, og alt går som det nu engang lige kan, for det kan værer svært at planlægge noget når der er 12 børn i huset.
Tom får en dag tilbudt sit drømmejob som træner for sit gamle universitets fodboldhold. Derfor beslutter han og hans kone, Kate ( Bonnie Hunt. ) at rykke teltpælene op og rejse ind til det nye liv i byen, trods massive protester fra børnene.
De har knap fået hilst på deres nye naboer før Kate får at vide at hendes bog kan blive udgivet. Vel og mærke hvis hun tage på en lille forfatter turne i 14 dage. Tom bakker hende op i hendes karriere og mener sagtens at han kan klare hans og de 12 børn imens hun er væk.
Men med mor på turne for at promovere sig selv og far totalt hængt op på sit nye krævende job, bryder helvede løs på hjemmefronten og Tom og Kate må træffe et valg. Skal de forsat forfølge deres egne drømme, eller kan de i stedet finde ud af at elske alt det, som de allerede har.

Instruktionen af DET VILDE DUSIN er lagt i hænderne på Shawn Levy, der før har lavet filmene BIF FAT LIAR og JUST MARRIED.
DET VILDE DUSIN er en genindspilning af Walter Langs film af samme navn fra 1950.

Steve Martin er kendt for mange amerikanske komedier op igennem 1980’erne. Men han startede sin karriere på amerikansk TV i Johnny Carsons TONIGHT SHOW og i set legendariske SATURDAY NIGHT LIVE.
Af film fra Steve Martins efterhånden lange liste kan nævnes: THE JERK, THE MAN WITH TWO BRAINS, GYS I BLOMSTERBUTIKKEN, FRÆK, FRÆKKERE, FRÆKKEST, ROXANNE, BOWFINGER, THREE AMIGOS, L.A. STORY, PARANTHOOD og FATHER OF THE BRIDE.
Steve Marin er ofte medforfatter på de film han medvirker i og har derudover skrevet to skuespil samt fået udgivet bøgerne PURE DRIVEL og SHOPGIRL. Sidstnævnte er netop nu under filmatisering med Claire Danes, Jason Schwartzman og Steve Martin selv i de vigtigste roller.

Bonnie Hunt som spiller Kate Baker, er i gang med 2. sæson af sin Golden Globe nominerede Tv-serie LIFE WITHOUT BONNIE.
Hun debuterede i Barry Livinsons RAIN MAN fra 1988 og siden har vi set hende i mange andre filmgenre lige fra komedier til de helt store dramaer som f.eks. THE GREEN MILE.
Bonnie Hunt har bl.a. medvirket i JERRY MAGUIRE, RANDOM HARTS og i de to første BEETHOVEN film.

Hilary Duff som spiller teenagedatteren Lorraine, har haft stor succes som titel rollen i den meget populære Tv-serie LIZZIE MCGUIRE. Der sidste år kom op i biograferne som en spillefilm: THE LIZZIE MCGUIRE MOVIE. Hun er et spirende stjernefrø, der efterhånden har fået slået solide rødder. I hvert fald hos det noget yngre amerikanske publikum.

Tom Welling som spiller den ældste søn i den store børneflok, får i DET VILDE DUSIN sin filmdebut. Tom Welling er nok kendt af de fleste SUPERMAN fans for hans portrættering af den unde SUPERMAN i Tv-serien SMALLVILLE.

Piper Perabo der spiller datteren Nora, kender vi fra filmen COYOTE UGLY. Men Piper Perabo har også spillet overfor både Robert de Niro og Rene Russo i historien om ROCKY OG BULLWINKLE PÅ EVENTYR fra 2001.

Den øvrige flok af unger spilles af yngre og lutter nye ansigter på det hvide lærred. Men undtagelse af den ukrediterede Ashton Kutcher, der gir den som den umulige kæreste til Nora.

DET VILDE DUSIN er en genindspilning af en film fra 1950. Så måske er det, det nye manuskript der ikke virker helt.
Eller måske er det Steve Martin der aldrig helt formår at leve op til hans humoristiske højder, som han før i tiden har været så elsket for.
Måske er det de til tider utålelige børneskuespillere der kæmper med deres karikerede roller…..eller måske er det her en film der i virkeligheden kræver, at man er amerikaner for at man skulle kunne grine af den.
Jeg ved det ikke, men en ting er sikkert og det er at der er meget få ” gode grin ” i DET VILDE DUSIN. Til tider forsvinder komikken helt, til fordel for kedelige moralske løftede pegefingre omkring det at elske det man har frem for at jage ens egen karriere.
Selvfølgelig har Steve Martin hans scener, men de bliver kun et svagt ekko af. Hvad man husker ham for i de gode gamle dage.
De to stjerner DET VILDE DUSIN har fået går derfor ikke til Martin, men den ene til Ashton Kutcher, for hans rolle som den noget opblæste og selvglade kæreste, der har det rigtig svært med den store familie. Det kommer der nogle rigtig sjove scener ud af. Den anden stjerne går til den lille birolle nabodrengen og hans familie har. Hver gang de er på, får filmen et løft og selvom scenen med deres fødselsdagsfest er en kliche, så bliver den også her rigtig morsom.
Så hvis man er stor Steve Martin fan så lad vær med at se DET VILDE DUSIN, med alt for store forventninger, og skulle man for resten kede sig under fremvisningen, så kan man godt begynde at tælle mikrofonfejl. ( Scener hvor mikrofonen dumper med i billedet. ) Personligt kom jeg til 11.

Titel: Det Vilde Dusin.
Original Titel: Cheaper By The Dusin.
Premieredato: 12. marts 2004
Instruktør: Shawn Levy.
Skuespillere: Steve Martin, Bonnie Hunt, Tom Welling, Piper Perabo, Hilary Duff, Ashton Kutcher, David Kelsey, Shane kinsman, Forrest Landis, Liliana Mumy.
Spilletid: 117 min.
Selskab: 20th Century Fox, 1492 Pictures, Robert Simonds Co, FC/Fox. 2003.
Genre: Action
Link: http://www.cheaperbythedozenmovie.com

banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...