Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Det Vildeste Westen (DVD)

16. februar 2006 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar

Det Vildeste Westen (DVD) billede

Danmarks svar på Deadwood . . . eller ???

Det måtte jo komme. Efter et par uger med den fremragende serie Deadwood, måtte danskerne jo følge trop med en dansk Western, ligesom vi også er hoppet med på bølgen af politiserier, som fx senest med Anna Phil, der startede i mandags.

Truslen fra Øst

Vi er i 1876 i den lille by udenfor Det Vildeste Westen. Der sker ikke det store i byen store. Ingen daglige skuddueller, ingen heste, ingen pistoler, kort sagt intet er som Det Vilde Vesten plejer at være, men vi er jo også i lille fredelige Danmark, så kan der virkelig være noget at slås om ??? Jo, på tros af at det er 200 år efter den dansk-svenske krig, som danskerne jo som bekendt tabte, ulmer hadet mellem danskere og svenskere hele tiden under overfladen, som en tikkende bombe. Midt i denne idyl møder vi vores 3 helte - Niels Juel, TT og Stefan,

Niels Juel er en rigtig mors dreng, uden bekymringer, er byens populæreste fyr, er med på beatet, med de seneste indenfor moderigtig tøj. hat og hår, men er samtidig lidt af en bangebuks og dovenlars. Han er hvad man på et godt dansk ord kalder metroseksuel, som uden tvivl ville se De Fantastiske 5 og andre moderigtige programmer, hvis han havde levet i dag. TT ser op til Niels, som hvis han var hans storebror. Hans elsker alt hvad der kan sætte gang i gaden og er konstant sprængt fyldt med energi og ideer, men har det også med at stikke næsen i lidt for mange ting og altid god for en sladderhistorie. Helt sikkert en fyr man ville stikke en Game-boy, så man kunne holde ham beskæftiget. Stefan er den livskloge og rare gut, der kan, som en anden Dr. Phil, sætte ord på hvordan du har det, men på samme tid have det så pokkers svært ved, at sige hvordan han selv har det. Han er også lidt af en George Gearløs og kan komme med skræmmende udtalelser fx om at en dag vil en stor maskine kunne transportere mennesker gennem luften, som gør at han ikke altid bliver taget lige alvorligt. Alle 3 er vokset op uden at rigtig at mærke til det had, uden rigtige krav, frygt og andre baske ting, der kan påvirke unge mennesker til at komme ud i noget snavs. Den største fare i deres liv, er faren for at død af kedsomhed, men en dag så sker der noget, som vender op og ned, på deres hverdag.

En dag flytter en svensker ved navn Konrad, til byen og overtager hurtigt driften af den eneste saloon. Konrad bliver godt modtaget i byen, men stille og roligt begynder han at lave om på det hele, og bytter den ene danske ret efter den anden på menuen og selvom folk bestiller dansk mad laver han den bare med et svensk touch. Byen aner ikke er der ugler i mosen, heller ikke da byens skrædder begynder at importere svensk designet tøj og en anden svensker åbner en frisørsalon i byen. Mens byen åbenlyst er lullet ind i denne søde svensker bølge og glæde over fred mellem de to lande, finder vores 3 venner ud af, at Konrad faktisk er en skidt fyr og bare handler efter ordrer fra den skruppelløse svenske bykonge Karl Gustav. De 3 venner må derfor mande sig op og vise sig som rigtige cowboys (uden kvæg !) og gøre modstand mod truslen fra øst, hvis det lille samfund skal ende som et Mini-Sverige.

Lille produktion – Stort persongalleri

Selvom byen er lille er der masser af figurer, som vi kender fra de klassiske westerns fra Amerika. På skuespiller siden er rollerne besat, med folk fra bl.a. ungdomsprogrammer på DR og stand-up verdenen, men også kendte personligheder fra filmverden i bedste cameo-stil og medvirker et par minutter eller en enkelt scene eller er med bag kameraet som hjælpeinstruktør, a la Tarentino i Sin City, som fx filminstruktøren Nicolas Winding Refn, der dukker op midt i serien for at instruerer en klassisk skudduel-scene.

En hyldest med glimt i øjet

Gennem det sidste par år har DR og TV2 lavet den ene mini komedieserie efter den anden. Tænk blot på Rockerne, Drengene fra Angoras historie om Team Easy On eller P.I.S. for at nævne et par stykker der både har været en succes på tv og dvd.

Serien er helt klart en hyldest til en genre, som på tros af skiftende strømme aldrig rigtig vil dø eller rejser sig fra støvet efter et slag på kæben. Ikke siden en gang i 70’erne med bl.a. Præriens Skappe Drenge og i 80’erne den Western inspirerede Time Out har vi set dansker lave film eller serier i denne genre. Et er at den er tro mod sin genre i for af musik, tøj og kulisser og henter ideer fra de klassiske film af bl.a. Sergio Leones film, et andet er at de med glimt i øjet også snupper inspiration både visuelt og dialogmæssigt fra nogle af vor tids cooleste og hippeste instruktører som fx Carlos Gallardo, Guy Ritchie og Robert Rodriguez uden dog at fornægte sig, at vi stadig befinder os i lille Danmark, og spiller på det ældgamle had/kærlighedsforhold mellem Danmark og Sverige.

Det er ikke den bedste tv-komedieserie, men bestemt heller ikke den dårligste, for det ses tydeligt og mærkes, at både skuespillere, teknikere og holdet bag serien, har ydet hvad de kunne og lidt til, for at få det meste ud af det sikkert meget skrabede budget, med masser af genbrug fra bl.a. DRs kostumeafdeling og lidt billige legetøjspistoler.

Lidt om DVD’en i øvrigt . . .

DVD’er er en lidt broget affære, som sikkert er blevet til meget hurtig, men som klart forsøger at lægge sig op af tidens populære udgivelser.

Ekstra materiale

Ud over selvfølgelig at dvd’en naturligvis indeholder alle seriens 9 afsnit, er der naturligvis også blevet plads til en omgang ekstra materiale, som vi kender de fra de fleste udgivelser i dag – store som små.

Kommentarspor

Enhver dvd med respekt for sig selv har naturligvis et kommentarspor, ofte enten med instruktøren alene eller sammen med andre fra produktionen. Det får du også på denne dvd, men kun på 2 af afsnittene, lidt tyndt, men da de ikke har så meget på hjertet, er det bedre de undlader, end bare at lave et spor, som man alligevel aldrig hører eller falder i søvn over. På disse 2 kommentarspor er der en gæstekommentator, Uffe Holm, så du kan nok regne ud at så det bliver ikke et helt almindeligt af slagsen.

Bag om Det Vildeste Westen

Når vi nu ikke fik et fyldigt kommentarspor, bliver vi i stedet spist af med et godt 32 minutter langt bag om program, som er både underholdende og godt skruet sammen. Vi får de informationer vi forventer og ser bl.a. på hvordan man med små midler og genbrug faktisk kan lave en del og hører for 117 gang, hvordan det var at lave en produktion af denne kaliber, fra folk både foran og bag kameraet.

Fraklip

Når man laver en serie i denne størrelse er det klart man ikke kunne bruge det hele, så her får vi en stak af det som ikke kunne bruges af en eller anden årsag.

Trailere

Vi få en række trailere til forskellige afsnit som blev brugt til at skaffe flere seere, men om de havde nogen effekt, melder historien ikke nogen om.

Slideshow

Ekstra materialet rundes af med et lille lysbilledshow af personerne og fra optagelserne, ledsaget af stemningsfyldt musik fra serien.

Audio og Video

Lyden er serveret i det sidste nye Dolby Digital 2.0, som man næste er blevet vant til på dvd’er fra DR - For et utrænet øre vil det sige almindelig stereo, så dit nyt indkøbte soround sound anlæg kommer ikke rigtig på arbejde i denne omgang. Lyden er ren og pæn men ikke noget ellers at skrive hjem om.

Det kan godt været at billedet på coveret står angivet til at være i 4:3 format (dvs. almindelig tv-format), men da jeg så den, blev den nu vist i 16:9. Men hvor lydsiden i det store hele var en lidt kedelig omgang, må man sige at der er gjort langt mere ud af billedsiden, både teknisk, men også den måde den er optaget på, hvor der på forskellig vis, er hyldester/referencer til andre film og tv-serier – Godt gået !

Menu, Kapitler og Tekster

Menuerne er sjovt designet og ledsaget af musik. Hvert afsnit indledes med en dialogbid fra det valgte afsnit.

Der er ikke fra en menu valgbare kapitler i de enkelte afsnit som vi kender det fra bl.a. Deadwood selom der er kapitler i de enkelte afsnit, men de er ikke altid lige på velvalgte steder, men de hjælper da til at hoppe nemmere og hurtigere rundt i serien.

Der er nok ikke tænkt på, at denne dvd skal sælges i andre lande (og bestemt ikke i Sverige !), for der er kun mulighed for at vælge eller fravælge dansk tekst.

Konklusion

Jeg har i denne anmeldelse prøvet at ramme lidt af tonen fra serien, for den kan ved første gennemsyn, på mange sikkert virke lidt kedelig, men kender man til genren og ikke mindst til film, vil man frydes over både hyldester, referencer, cameoer, og andre ting i serien.

Hvis du vil læse mere om serien, eller se et afsnit eller 2, inden du bestemmer dig for om du vil investere i serien, skal du tage et smut forbi www.dr.dk/detvildestewesten, som er adressen på seriens officielle hjemmeside.

Den er ikke den bedste komedieserie dansk tv har præsteret på det seneste, men bestemt heller ikke den værste. Der er masser af underspil, gode grin og skøre påfund til at både unge og gamle kan se den sammen eller hver for sig og underholdes et par timer, men om det er en serie jeg vil huske om et par år tror jeg næppe.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sony Music Denmark.

Titel: Det Vildeste Westen
Original Titel: Det Vildeste Westen
Premieredato: 31. januar 2006
Instruktør: Jesper Skaaning
Skuespillere: Mikkel Herforth, Lise Hertofth, Jeppe Kaas, Johan Kekonius, Matts Nicolajsen, Kathleen Ohlsson, Tatiana Pajkovic, Morten Rose, Jesper Skaaning, Tim Terry, mange andre
Spilletid: 135 min.
Selskab: Diktator Film og DR, Sony Music Danmark, 2005 (på dvd 2006)
Genre: Humor
Link: http://www.dr.dk/detvildestewesten
Vores 3 ”helte” – Stefan (Morten Rose) TT (Tim Terry) og Niels Juel (Mikkel Herforth) !
Vores 3 ”helte” – Stefan (Morten Rose) TT (Tim Terry) og Niels Juel (Mikkel Herforth) !
Under så ekstremt strenge forhold, skal både dem foran og bag kameraet, have lov til at slappe af ind imellem de mange optagelser !
Under så ekstremt strenge forhold, skal både dem foran og bag kameraet, have lov til at slappe af ind imellem de mange optagelser !
Når man nu ikke selv har råd til at bygge en helt by op fra grunden, er det jo godt man kan leje sig ind i en by (hos arvefjenden !!!), som man kan tilpasse sine behov.
Når man nu ikke selv har råd til at bygge en helt by op fra grunden, er det jo godt man kan leje sig ind i en by (hos arvefjenden !!!), som man kan tilpasse sine behov.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...