Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

DOA – Dead Or Alive

21. juni 2007 af Toke Nielsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

DOA – Dead Or Alive billede

Kig på coveret, kig på billederne og du kan praktisk taget spare dig selv for at læse nedenstående.

Tre kampberedte piger, en ninja/shinobi, en mestertyv/snigmorder og en wrestler med sydstatsaccent, bliver sammen med en gruppe lige så kampberedte kampsportsdyrkere, inviteret til det store kampsportsstævne DOA på en øde beliggende tropeø. Her må de tre konkurrenter hurtigt sande, at samarbejde og teamwork er en nødvendighed, da stævnet viser sig at være et skalkeskjul over en nedrig plan hvor der står meget mere på spil end hovedpræmien på 10.000.000 dollar.

For de uindviede skal det naturligvis oplyses, at filmen DOA er bygget over det populære Playstationspil af samme navn, hvor to spillere udvælger hver deres karakter, meget lig dem vi ser i filmen og derefter kæmper mod hinanden via en indviklet kombination af slag og spark. Første spiller der går i gulvet har tabt. Det kan skam være et svært underholdende spil i godt selskab og kort tid af gangen, men historiemæssigt er der ikke meget at bygge en film på. Derfor har man da også valgt at tilføre det skumle plot, som jeg skal afsløre et par linier længere nede, samt neddrosle de mange kampscener man nok ellers kunnet have forventet. Det sidste kan måske virke lidt underligt i betragtning af at filmen er baseret på et kampsportsspil, men det gør ikke spor da de faktisk er noget af en ynk. Bikiniklædte duller i positur kombineret med lidt wirestunt langt under middel samt en masse bluescreen er bare ikke nok. Og det er da en skam. For naturligvis holder jeg (og de folk der kunne finde på at ofre penge på DOA) af gode slagsmål på film, men her må jeg i stedet henvise til gamle Jackie Chang og Jet Li film, men også film af nyere dato som House Of Flying Daggers, Matrix trilogien, Kung Fu Hustle osv. der viser hvordan den slags skal skæres.

Og nu kommer så afsløringen af superskurkens (spillet af Eric Roberts) nedrige plot. Via mikroskopiske nanoteknologiske celler som han har indpodet de uvidende konkurrence deltagere med, har han tænkt sig at stjæle, downloade om man vil, disses særegne kampstile og slå det hele sammen i en stor pakke der kan ligge på en almindelig cd-rom. Men i stedet for at gøre sig selv til en uovervindelig kampmaskine og prøve at erobre verdensherredømmet eller noget i den stil, vil han blot videredistribuere programmet til købere over hele verden. Hvad disse skal med det oplyses (i parentes bemærket) i øvrigt heller ikke. Men stoppes skal det. For som de tre kampsportspiger bemærker, skal han ikke slippe godt fra at kopiere (og profiterer på) deres evner, deres originalitet. Herved afsløres så filmens sande plot, nemlig at den i virkeligheden kun er en 1½ time lang spot mod piratkopiering. Og der er som sådan ganske udmærket, bortset fra at jeg nu synes at budskabet træder tydeligt nok frem i det ca. halve minut lange spot der også forefindes på nærværende DVD.

Det at man i det mindste har lavet en stor del af scenarierne så de ligner det oprindelige forlæg fra Playstation er en rigtig god ide, men det formår dog stadig ikke at rede filmen fra at være en mere end flad oplevelse. Selv med tømmermænd. Så spil spillet og kig på babser på nettet, men jeg fraråder på det bestemteste at ofre både tid og penge på dette sammenkog af to ellers udmærkede tidsfordriv. To minimale kastestjerner herfra.

Intet ekstramateriale

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: DOA – Dead Or Alive
Original Titel: DOA – Dead Or Alive
Premieredato: 12. juni 2007
Instruktør: Corey Yuen
Skuespillere: Jaime Pressly, Devon Aoki, Holly Valance, Sarah Carter, Kane Kosygi, Eric Roberts
Spilletid: 83 min.
Selskab: Impact Pictures 2006
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...