Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Dobbeltliv

15. marts 2004 af Rune Wulff Christensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Dobbeltliv billede

Samfundsskabte forventninger og pres driver Vincent ind i et net af løgne, da han mister sit job. I stedet for at fortælle det, tilbringer han sine dage på motorvejscaféer og rastepladser

Vincent lever et dobbeltliv, efter at han er blevet fyret fra sit konsulentjob, og han tilbringer sine lange dage med at læse aviser på rastepladser og køre tilfældigt rundt i sin bil. Ind i mellem kommer han hjem til sine kone og to børn og spiller rollen som travl forretningsmand.

Da han bliver presset og er ved at blive fanget af sine løgne, opfinder han et nyt job i en FN-organisation i Geneve. Dette gør imidlertid ikke hans situation lettere, og han må låne og snyde sig til penge for at mime den klækkelige FN-hyre. Da Vincent på et tidspunkt er lige ved at bryde sammen, får han uventet hjælp af småsvindleren Jean-Michel, og det køber Vincent lidt ekstra tid, men ingen kan holde til at leve på en løgn, og selvfølgelig bliver Vincent også indhentet af virkeligheden…

Filmen begynder intenst spændende, og på grund af fortælleformen, bliver man Vincents medskyldige og tænker hele tiden på både, hvad der driver Vincent, og hvordan det dog skal ende. Filmen holder kadencen langt hen ad vejen, og man forstår mere og mere af Vincents bevæggrund. Han er et offer for omgivelsernes forventninger til ham, og af frygt for at skuffe sin kone, børn og forældre, må han spille rollen som succesrig forretningsmand.
Vincent er desuden blottet for personlige ambitioner med hensyn til sin jobsituation, og han forsøger med sit spind af løgne at vinde tid og finde ud af, hvad han vil.

Filmen er desværre lidt for lang og den mister spændingen hen imod slutningen. Tematikken er dog så vigtig og aktuel, at ”Dobbeltliv” anbefales til alle, der kunne lide ”Arven”, som den tematisk lægger sig op af.

Titel: Dobbeltliv
Original Titel: L'Emploi du temps
Premieredato: 15. marts 2004
Instruktør: Laurent Canlet
Skuespillere: Aurélien Recoing, Karin Viard, Serge Livrozet
Spilletid: 132 min.
Selskab: Camera Film, 2001
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...