Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Dobbeltspil

30. november 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Dobbeltspil billede

Genindspilningen af teaterstykket ”Sleuth”, som blev filmatiseret i 1972. Dengang med Michael Caine i modpartens rolle. Her i en jobrotation, to mennesker i et intens drama om jalousi..

Et lille opbyggeligt kammerspil, er instruktøren Kenneth Branagh igen parat med en filmtitel. Michael Caine, der her spiller den hævngerrige og morbide krimiforfatter Andrew Wyke, der med et hav af bestsellertitler på cv´et, har logeret sig ind i et herskabeligt stenhus/domicil godt ude på landet, med et James Bond agtig interiør.
Den tilsyneladende uskyldige Milo Tindle (Jude Law) ankommer til denne statslige landejendom, og bliver fra den automatiske låge, fulgt af overvågningskameraer. Husets ejer, Wyke tager høfligt imod, og tilbyder en drink.
Milo er noget imponeret over indretningen, men hurtigt bliver der gået til anledningen af besøget. De to kender ikke hinanden, men ved tydeligt en masse alligevel. Milo er kæreste med Wyke´s kone, og ønsker en underskrift på separationen. Men Wyke mener at det vil klæde hans kone at holde separationsperioden ud, cirka 5 år, med mindre....
Et forslag om et indbrud, Milo skal klatre op på husets tag, og komme ned gennem loftvinduet, som ikke er overvåget af kameraer, og derefter vil Wyke guide ham vej til pengeskabet, hvor et pragtigt hals smykke til flere millioner er parat til overdragelse. Og Wyke ved at hans kone er af materilistsik karakter, og en arbejdsløs skuespiller som Tindle, kan blive lidt ensformigt i længden. Milo har svært ved at sige nej til tilbuddet, og derfra starter en magtkamp, og Wyke har sin helt egen dagsorden omgivet af sine elektroniske bekvemligheder.

Et interessant gensyn med en klassiker, som i virkeligheden er meget enkelt, og det lykkedes også for Branagh at komponere sig frem, med sine kun to aktører Jude Law (”Breaking And Entering”, m.fl.) Michael Caine (”The Prestige” m.fl.), begge strålende præstationer, at gengive scenariet, moderniseret, men som ikke har ”originalens” charme.
Harold Pinter har overskrevet det gamle manuskript, og lagt en vis tyngde i materialet.
For Michael Caine var det et kærligt gensyn, da han dengang stod overfor Laurence Olivier, der spillede den excentriske galning, var Caine´s rolle mere lagt an på morbid jalousi. Caine udtaler selv at denne indspilning har mere rå uhygge implementeret.
Jude Law´s tilgang til filmen var udelukkende baseret som producer, men efterhånden øjnede han at rollen som Milo Tindle ville falde på hans bord, og han tog imod tilbuddet med begejstring.
Den oprindelig film blev optaget på 16 uger, denne på 5 uger, så presset var enormt.
Trods gode effekter og et godt tætnet spændings niveau, har den ikke helt styrken til at overbevise med fem stjerner, så fire lysende i november mørket.

Titel: Dobbeltspil
Original Titel: Sleuth
Premieredato: 30. november 2007
Instruktør: Kenneth Branagh
Skuespillere: Michael Caine, Jude Law
Spilletid: 86 min.
Selskab: Timnick Films/Riff Raff Film Productions/2007
Genre: Thriller
Link: http://www.sonyclassics.com/sleuth


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...