Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dobermann

8. marts 2011 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dobermann billede

Hysterisk euro-trash…

Den franske verdensstjerne Vincent Cassel spiller titelrollen i Jan Kounens vanvittige actionfilm "Dobermann" fra 1997. Dobermann eller Yann Le Pentrec, som hans borgerlige navn lyder, er bankrøver, og endda en særdeles god en af slagsen. Sammen med sin partner Nathalie (Monica Bellucci) og resten af røverbanden, nedlægger Pentrac det ene bytte efter det andet. Bankerne og ikke mindst politiet står magtesløse over for røverbanden. Lige indtil den brutale strisser Sauveur Cristini (Tcheky Karyo) får færten af Dobermann og hans kumpaner. I en rus af blod og vold jagter Cristini sit offer, og politimanden skyer ingen midler for at nå sit mål - Dobermanns hoved på et fad.

”Dobermann” er en helt igennem fjollet actionfilm, der blæser med 150 kilometer i timen henover skærmen. Historien er dybt uoriginal, og grundplottet har lige så mange huller, som de politimænd Dobermann glædeligt gennemhuller med sit maskingevær. Dialogen er anstrengende og skuespillet er mildest talt overspillet. Alle herlighederne er sat til et hårdpumpet techno score anno 1997, der med garanti vil kunne give de fleste hovedpine.

Men ”Dobermann” er samtidig ganske underholdende på den hysteriske måde. Filmen er gennemsyret af en filmisk energi og fandenivoldskhed, der gør, at man ikke keder sig et sekund af filmens 103 minutter. ”Dobermann” er som en filmisk tegneserie hvor vi springer rundt i mellem de forskellige handlingsforløb. Volden og karaktererne er ekstremt overkarikerede, og filmen er klinisk renset for alt hvad der hedder realisme. Det er trash på den fede måde, når Cassel, Bellucci og Karyo slår sig løs i dette voldsorgie af en film, og selvom filmen er hurtig glemt, så føler man på ingen måder, at man har spildt sin dyrebare tid.

Det er tydeligt at Jan Kounen har haft det sjovt med at lave filmen, og det er lidt morsomt at tænke på at det er den samme mand, der 12 år senere skulle gå hen og lave den noget mere alvorlige ”Coco Chanel & Igor Stravinsky”.

”Dobermann” vil næppe falde i alles smag, men har man en forkærlighed for b-action og tegneserie vold, så skal man klart give Jan Kounens film en chance.

Der er desværre intet ekstramateriale til ”Dobermann”

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Another World Entertainment.

Titel: Dobermann
Original Titel: Dobermann
Premieredato: 15. februar 2011
Instruktør: Jan Kounen
Skuespillere: Vincent Cassel, Tcheky Karyo, Monica Bellucci, Romain Duris, Antoine Basler, Dominique Bettenfeld
Spilletid: 103 min.
Selskab: Canal+ 1997/Another World Entertainment 2011
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...