Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Doctor Sleep

29. marts 2020 af Teddy Tofte

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Doctor Sleep billede

Glimrende Stephen King-filmatisering, med en overlegen director’s cut

”Doctor Sleep” er ikke kun en filmatiseret udgave af Stephen Kings roman, men også en fortsættelse til Stanley Kubricks gyser-mesterværk, ”Ondskabens hotel”, fra 1980. Instruktøren Mike Flanagan formår med denne film at rode op i gamle rædsler og ar på sjælen. Filmen foregår fyrre år efter det, der skete på Overlook-hotellet, og Ewan McGregors rolle, Danny Torrance, kæmper med sine egne dæmoner, mens han skal udfordre den dæmoniske Rose the Hat, spillet af Rebecca Ferguson, og hendes kult af psykiske vampyrer. Kampen for at redde et andet barns uskyld er chokerende flot på både blu-ray og 4k, mens lydsiden skræmmer dig fra vid og sans med uhyggelig musik. Ekstramaterialet er ikke meget at råbe hurra for, men når der er en Director’s Cut-udgave med i pakken, og 4k-udgaven er så skarp, at det næsten gør ondt, er det her en udgivelse, som er svær at sige nej til.

”Ondskabens hotel” er svær at toppe, uanset hvad man føler for den. Så instruktøren forsøger heller ikke at gøre det, heldigvis. I stedet laver han bare en direkte fortsættelse, som ikke fjerner det, der skete, men er blot et nyt kapitel i samme univers. Hvor Kubricks film havde antydning af det overnaturlige, er ”Doctor Sleep” uden tvivl et drama med paranormale elementer. Men Mike Flanagan har et par stilistiske tricks oppe i sit eget ærme: bl.a. en scene hvor Rose the Hat flyver over Jorden, psykisk set, mens hun leder efter en anden, der har overnaturlige evner, så er det lige så fængende at se på som noget andet, Kubrick kunne have lavet. McGregor, Ferguson og alle de andre er alle fantastiske i deres roller (læg mærke til Henry Thomas fra ”E. T.” i en lille, overraskende rolle).

”Doctor Sleep” er ikke en fantastisk film, men den er langt bedre, end den burde være, og som en fortsættelse til et elsket mesterværk, fungerer den ganske udmærket.

Director’s Cut: Der er tilføjet 30 minutter mere til en film, som allerede er lang i forvejen. ”Doctor Sleep” bliver dermed til en tre timers helaftensfilm, men det er faktisk helt okay. Filmen bliver langt bedre og det føles slet ikke, som om det går for langsomt. I denne version er der indsat kapitler, som er med til at give filmen et mere naturligt flow og det bidrager faktisk til den uhyggelige stemning. Mike Flanagan beviser med denne version, at hans øje for tempo og spænding er i højsædet.

Blu-Ray/4k: Michael Fimognari er filmens kameramand og han forsøger at fange den originale films stil og farver. På Blu-Ray bliver hele skærmen udnyttet med knivskarpe farver og linjer, som især springer i øjnene, når vi besøger den verden, som den originale film foregik i. Farverne popper ud fra skærmen med den stil, som sen-70’erne og start-80’erne bød på. Tag et kig på 4k-udgaven og kontrasten bliver endnu tydeligere på den gode måde. På lydsiden har vi The Newton Brothers, som tager musikken fra ”Ondskabens hotel” og bygger videre på det, når vi er i selskab med Danny Torrance i den moderne verden, men vender tilbage til den enkle, skumle lyd hen mod slutningen af filmen. Musikken er som en karakter i sig selv og med få virkemidler er den lige så effektiv som en ”jump scare”. Lyden er simpelthen over det hele i dine højtalere. Endnu en flot udgivelse fra Warner Bros.

Ekstramateriale: ”Return to The Overlook” (15 min.). Skuespillerne og filmholdet snakker om filmens tekniske aspekter. ”The Making of Doctor Sleep: A New Vision” (14 min.). Filmholdet og Stephen King snakker om filmproduktionen. ”From Shining to Sleep” (5 min.). En kort samtale mellem instruktøren og Stephen King om de to bøger, som ”The Shining” og ”Doctor Sleep” er bygget på.

Det samme ekstramateriale kan findes på både blu-ray- og 4k-udgaven. Det er alt for lidt og alt for kort. 1 stjerne for dette.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros.

Titel: Doctor Sleep
Original Titel: Doctor Sleep
Premieredato: 19. marts 2020
Instruktør: Mike Flanagan
Skuespillere: Ewan McGregor, Cliff Curtis, Rebecca Ferguson, Carel Struycken, Robert Longstreet, Emily Alyn Lind
Spilletid: 253 min.
Selskab: Warner Bros., 2019
Genre: Gyser , Thrillerbanner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...