Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Don't Breathe

17. februar 2017 af Ronnie Bisgaard Mortensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Don't Breathe billede

Intensiv og skarpt optrukken thriller, hvor den mindste lyd har betydning for dit liv.

”Best American Horror Film in Twenty Years”. Det står der på coveret af Don’t Breathe, og sådan et citat sender klare faresignaler, for film med den slags citater er ofte det modsatte. Lad mig afsløre med det samme, at Don’t Breathe ikke er den bedste horrorfilm i de seneste 20 år, men at det er en intensiv og spændende thriller. Det er den uruguayanske horror-instruktør Fede Alvarez (herligt navn i øvrigt), der med flittige noter til Hitchcocks suspensestil endnu en gang beviser, at han muligvis er en af fremtidens dygtigste genreinstruktører. Alvarez, der også stod bag remaket af Evil Dead (2013) kender sine virkemidler uden det bliver for kliché og i den halvanden time filmen varer, er man spændingsbundet til skærmen.

Jeg vil næppe kalde filmen for horror, men mere en spændingsthriller og spændende er den! Tre utilpassede unge tyveknægte får et tip om, at en ældre blind mand er i besiddelse af en stor sum penge i sit hus. Det der burde være et hurtigt og nemt indbrud udvikler sig dog hurtigt til en mareridtsnat, da den ældre mand på trods af sin mangel på syn i den grad er handlekraftig.

Hvad der egentlig ligner en film fra home-invasion-genren ender altså med at blive den omvendte leg mellem katten og musen. For hvor der i normale home-invasion film er en frygt for de udefrakommende, så viser det sig, at det er den blinde mand man bør frygte mest. Mandens hus, der ligger i et forladt nabolag, er nemlig labyrintisk opbygget med masser af kælderrum og luftskakte, men samtidig med tremmer for vinduerne så flugt nærmest er umuligt. Den store spænding i filmen opstår for det meste igennem lyden eller manglen på samme, for eftersom manden er blind, så er hans andre sanser, såsom høresansen, forhøjet, og derfor kan den mindste lyd afsløre de tre røvere. Heldigvis formår Alvarez undervejs at krydre den forholdsvis basale handling med nogle overraskende plottwist, der konstant ændrer vores syn på karakterne på trods af de noget stereotype karaktertegninger.

Man fornemmer helt klar undervejs, at Alvarez’ suspensestil nikker henvisende til suspensemesteren Alfred Hitchcock med den konstante fornemmelse for fare og afsløring, men han udelukker dog heller ikke et par mere forudsigelige jump scares undervejs, der dog er med til at skabe afveksling.

I 1979 lød taglinen til Alien, at i rummet kunne ingen høre dig skrige. I Don’t Breathe vil skriget højest sandsynlig blive din død. Fede Alvarez kan muligvis vise sig at være en ny fremragende horrorinstruktør, der både bruger i forvejen kendte formler, men også formår at sætte sit eget indtryk på filmen. Se Don’t Breathe mens der mørkt og helt stille og opdag vigtigheden af lyd eller manglen derpå i horrorgenren. Don’t Breathe er en intensiv lille thrillerperle, der er både spændende, underholdende og en smule skræmmende.

Ekstramateriale
Blu-Ray udgaven af Don’t Breathe indeholder følgende ekstramateriale:
- 8 Deleted Scenes with Director’s Commentary
- No Escape
- Creating the Creepy House
- Meet the Cast
- Commentary with Director Fede Alvarez, Co-Writer Rodo Sayagues and Actor Stephen Lang
- Man in the Dark
- The Sounds of Horror

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Don't Breathe
Original Titel: Don't Breathe
Premieredato: 9. februar 2017
Instruktør: Fede Alvarez
Skuespillere: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Emma Bercovici, Franciska Töröcsik, Christian Zagia, Katia Bokor
Spilletid: 88 min.
Selskab: Ghost House Pictures, Sony Pictures Releasing, 2016
Genre: Gyser , Krimi , Thriller
Link: http://sites.sonypictures.com/dontbreathe/discanddigital/


banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...