Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Downsizing

17. januar 2018 af Sandra Virginia Bereza

5 stjerner Skriv en kommentar

Downsizing billede

I science-fiction komedien ’Downsizing’ har en norsk forsker fundet løsningen på menneskehedens største trussel om overbefolkning. Man skal skrumpe folk, så de ikke kan slide på miljøet.

Opfindelsen får dog det bedste men også det værste frem i folk, der hurtigt kan lugte en mulighed for at få det liv, de altid har drømt om i mini-størrelse, hvor penge har langt større værdi.

Paul og Audrey Safranek er et gift par som bor i Omaha de lever med stress og økonomiske problemer. Efter en genforening med den gamle skole møder de Dave og Carol Johnson, der er gået med på den nye trend og har ladet sig "ned skalere" en irreversibel proces, opfundet 15 år tidligere af den Norske Forsker Jørgen Asbjørnsen. Dave sværger til at denne nedskalering har massere af fordele der strækker sig langt længere ud over hvad man kan forestille sig og at det helt sikkert forbedrer ens liv især gennem værdibevægelsen af ​​deres penge. Da Man får 100 gange mere for pengene. Og kan leve det liv man altid har drømt om.

Paul og Audrey undersøger mulighederne for at kunne blive nedskaleret, og accepterer så at gennemgå processen og siger ja til at flytte til Leisureland, et af de mest populære samfund for små individer. Men efter den vellykkede 'nedskalering', modtager Paul et opkald fra Audrey der siger, at hun desværre ikke var i stand til at gennemføre proceduren. Og at hun har valgt at forblive voksen og at det nok er bedst at de skilles.

Det kommer selvfølgelig som et Chock for Poul. Der er blevet svigtet, men tildels også føler at han har begået en forfærdelig beslutning.

Men der er ingen vej tilbage.

Den nu 'kæmpe' drømme Villa som de skulle have boet i skiftes ud med en lille fin lejlighed. Poul får job som telemarketer for Lands End. Og begynder at date single mødre, men han kan ikke få ro på tilværelsen fordi hans festglade overbo Dusan konstant holder fest.

Dusan er cool og inviterer Paul med til fest, en fest som nok bliver Pauls vildeste nogensinde.

Næste morgen vågner Paul op på gulvet hjemme hos Dusan, han bliver vækket af ​​Dusans husholdersker som viser sig at være Ngoc Lan Tran, en vietnamesisk politisk aktivist, der blev fængslet og nedskaleret imod sin frie vilje. Lan Tran var den eneste overlevende under et menneskesmuglingforsøg fra Vietnam til USA, transporteret i en tv-boks. Hendes ben blev amputeret ved ankomsten.

Paul Forsøger at hjælpe Lan Tran med hendes protese fordi hun går skævt, men Lan Tran får hurtigt viklet Paul ind i at skulle hjælpe de andre fattige og syge som hun siger bor i nærheden. Og Paul tager med Lan tran ud til slumkvarteret uden for Leisurelands vægge hvor hun selv bor. Efter at have hjulpet Lan Trans døende ven forsøger Paul at reparere Lan Trans protetiske ben men den går i stykker, hvilket resulterer i at Lan Tran nu ikke kan arbejde før de kan få skaffet et nyt Protese ben. Og det er nu ikke lige til, der kan gå op til 6 uger.
Til gengæld, med dårlig samvittighed arbejder Paul for Lan Trans rengøringsservice, hvor han også hjælper til med at indsamle mad fra hele byen, som Lan Tran distribuerer i hele slumområdet.

Dusan forsøger dog at frigive Paul fra sin forpligtelse ved at tage ham med til Norge, stedet hvor det første lille samfund startede. Dusan vil have sin ven Joris Konrad (Udu Kier) med, men Lan Tran hævder at hun også har ret til at komme med, fordi Lan Tran nemlig i forvejen har modtaget en invitation til Norge pga. den internationale opmærksomhed hun fik efter hendes ankomst til USA, herunder har hun samtidigt haft personlig korrespondance med opfinderen af ​​nedskaleringen, Dr. Jørgen Asbjørnsen, som tidligere havde inviteret hende til Norge.

De sejler afsted i Joris Konrads båd og samler Dr. Asbjørnsen og hans kone Anne-Helene, op. Dr. Asbjørnsen meddeler, at menneskeheden er dømt pga arktiske methangasser der udslipper og er umulige at stoppe og da det vil resultere i eventuel udryddelse af menneskeheden må de flygte under jorden. De Ankommer til den første koloni i Norge som har brugt år på at bygge en hvælving og Paul er yderst begejstret og vil meget gerne med dem, han beder Lan Tran om at slutte sig til ham men hun afviser tilbuddet og siger, at han ikke behøver at tage afsted, men Paul vil ikke dø han vil redde menneskeheden så han tager afsted. Men lige før døren lukker for evigt, vælger Paul at vende tilbage til Lan Tran, Dusan og Konrad.Den Oscar-vindende instruktør Alexander Payne skaber i ’Downsizing’ et vittigt mikrokosmos, der fungerer som et satirisk blik på den amerikanske drøm og nutidens samfund med grådighed og overforbrug i stor stil.

Danske Søren Pilmark har en lille, men ikke ubetydelig birolle, mens thailandske Hong Chau scorede en Golden Globe-nominering for hendes stærke portræt af den arbejdsomme rengøringskone Ngoc Lan Tran.

Filmen er yderst dragene og overrasker hele tiden med en nytænkning der gør at oplevelsen bliver måbende syrrealistisk, en underholdende film med god gedigen hverdags humor som alle 'voksne' kan relatere til.

Titel: Downsizing
Original Titel: Downsizing
Premieredato: 17. januar 2018
Instruktør: Alexander Wayne
Skuespillere: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, Udu Kier, Kristen Wiig
Spilletid: 135 min.
Selskab: Paramount pictures, 2017
Genre: Adventure , Drama , Fantasi , Humor
Link: https://www.youtube.com/watch?v=2bX3hl6OMlAbanner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...