Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dracula III – Legacy (DVD)

17. januar 2006 af Søren Rasmussen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dracula III – Legacy (DVD) billede

Vampyren er stadig enormt populær og film om Dracula, hans æt og dem der jager dem produceres i den helt store stil. Dracula III - Legacy viser desværre ikke rigtig noget bid.

I et Rumænien, besat af fredsbevarende NATO tropper, gør vampyrjægerne Father Uffizi og Luke et sidste forsøg på at gøre det af med Dracula. Samtidig håber Luke stadig at finde sin elskede Elizabeth og befri hende fra vampyrens kløer.
Men NATO tropperne kæmper mod et oprør som i virkeligheden er en voksende vampyr-epidemi og rejsen til Draculas slot bliver lang og besværlig. Rumænien er forvandlet til et mareridtsagtigt landskab hvor hele byer udryddes af absurde vampyr-skabninger. De få overlevende gemmer sig i huler hvorfra de kæmper en håbløs kamp mod de dødes fremmarch.

Grundlæggende står man med et godt manuskript, eller i hvert fald en god ide, som bare ikke bliver udført. Et lille budget, uinspirerede skuespillere og en useriøs behandling af emnet, torpederer hvad end godt der kunne være kommet ud af det. Gyser mesteren Wes Craven ligger navn til filmen uden egentlig at være indvolveret. Om det så er fordi han synes historien er god eller fordi han har arbejdet meget sammen med instruktør og manuskript forfatter Patrick Lussier skal jeg ikke gøre mig klog på. Men man har jo lov at gætte.

Dracula III - Legacy er egentlig ikke en efterfølger til Dracula II – Ascension men blev skudt samtidig med, som en film. Det var dog hele tiden planen at de senere skulle skilles ad til to. Hvad end meningen med det var, så blev resultatet en rodet fortælling der iler fra den ene handling til den anden uden at gøre et større indtryk. Man bliver aldrig rigtig trukket ind i historien, for den forbliver rodet og utroværdig.
Dracula III er dog ikke uden sine øjeblikke. F.eks. gjorde en hårrejsende scene, hvor en moder, nyligt er rejst som vampyr, fortærer sit eget barn et vist indtryk. Det lesbiske vampyr orgie man får at se er da heller ikke noget man lige skøjter hen over. Men alt i alt er filmen ikke sin pris værd andet end for de mest hardcore vampyr fans. Og selv de vil nok ærgre sig.

Patrick Lussier (instruktør og manuskriptforfatter) er ellers ikke et hvilket som helst navn i forbindelse med gyser film. Han har arbejdet sammen med Wes Craven i en del film, men som instruktør har han endnu lidt vej at gå.
Jason Scott Lee (The Jungle Book, Soldier) spiller den action prægede, katolske Fader Uffizi. Vampyr jægeren er selv inficeret med den ondskabfulde sygdom som vampyrismen er. Hans tro og lidelser holder ham dog ren og menneskelig. Lee giver rollen en vis mystik, men han kan ikke leve op til det "Blade møder Van Helsing" lignende image som han søger at skabe.
Jason London (Grind, Last Stand) spiller Luke, hans trofaste sidekick og lokkedue i den risikofyldte branche. Uvist af hvilken grund ser jeg altid frem til at se Jason London i en ny rolle, men han mangler stadig at vise sit værd som skuespiller.
Roy Scheider laver en hurtig gæstevisit som Cardinal Siqueros og Rutger Hauer dukker da også lige op, som den onde fyrste selv. Hans rolle som vampyren Barlow i Mikael Salomons Salems Lot fra 2004 er dog et bedre bekendtskab hvis man synes at Hauer som vampyr er en god ide.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Dracula III - Legacy
Original Titel: Dracula III - Legacy
Premieredato: 17. januar 2006
Instruktør: Patrick Lussier
Skuespillere: Jason Scott Lee, Jason London, Roy Scheider, Rutger Hauer, Alexandra Wescourt, Diane Neal
Spilletid: 96 min.
Selskab: Dimension Films
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens Børn
Shang-Chi And Th...
King Richard
Venuseffekten
De UskyldigeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...