Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dragejægerne (DVD)

8. marts 2003 af Steffen Damkjær Moestrup

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dragejægerne (DVD) billede

Dragehelvede. Apokalyptisk spænding med ild i røven.

Som dreng vækker Quinn en drage til live i London. Infernoet begynder. Dragerne formerer sig og driver menneskene bort.

Som voksen lever Quinn med nogle få overlevende i en borg udenfor London. Over hele jorden har dragerne raseret, og det er kun et spørgsmål om tid, før Quinn og de sidste folk bliver udryddet.

Dragen er en gammel, mytologisk figur, som ofte bliver forbundet med magi og godhed især i den kinesiske kultur. Men i Dragerjægerne er dragerne alt andet end magiske og gode. De er gennemført onde. En kemikalsk sammensætning gør dem i stand til at udspyde napalm, og de lever af aske, som følger af destruktion.

Dragerne har forårsaget en verden som er grå, afsveden og fyldt med klipper og sten. I denne verden forsøger Quinn at skabe liv og tro på fremtiden. På borgen inden aftenbøn opfører han og de andre voksne historier for børnene. Historier om at besejre det gode. Historier taget fra ”gamle” film som Star Wars og Indiana Jones. Det skaber sammenhold, men som filmen skrider frem, og destruktionen tager til, falmer også troen på sejr.

En dag får borgen så uventet besøg af en flok amerikanske marineinfantrister under ledelse af den kampliderlige Van Zan (Matthew McConaughey). Van Zan har som en af få slået en drage ihjel. Han har opdaget, at de ser dårligt i tåget vejr, og at skumringstimen er der, hvor chancen er bedst. Amerikanerne vil have englændernes hjælp, så de sammen kan bekæmpe det onde.

Ja, en allegori til virkeligheden er sandelig til stede i filmen, men det er nu ikke, hvad man fokuserer på. Filmen er stærk i sit apokalyptiske univers. Den virker på ingen tid forfinet. Alt er vitterlig håbløst og gråt, og selv filmens kvindelige hovedperson har jord under neglene. Det apokalyptiske univers kender vi især i nyere film hos Kevin Costner (”Waterworld” og ”The Postman”) men også fra klassiske storbyfilm som”Bladerunner” og ”The Crow”. Dette håbløse univers egner sig godt til film. Det er mennesker afskåret fra de værktøjer, vi kender i dag. Det er mennesket som sårbart væsen.

Filmens macholir tager til tider overhånd. Den lidt for steretype fremstilling af den rambo-lignende, hidsige Van Zan og den stille, eftertænksomme Quinn kan godt gå en lidt på nerverne. Hle historien omkring dragerne virker også forvirret og ofte lidt for utroværdig. Man undrer sig over mange ting som eksempelvis, hvordan amerikanerne kunne krydse Atlanten, når nu dragerne styrer luftrummet, hvordan folkene i borgen har kunnet overleve så længe, og hvordan den han-drage egentlig fandt nogle hunner…..

Alligevel underholder filmen uden at blive for overfladisk. De pyrotekniske effekter er gennemgående helt utrolige og de CGI-komponerede drager virker troværdige og skræmmende. Skuespil er her ikke meget af, men det er heller ikke nødvendigt i en film hvor hovedrolleindehaverne er Drage og Ild.

DVD Ekstramateriale
DVD’en indeholder to dokumentarer. Den første ”Below the Line – if you can’t take the heat” handler om de pyrotekniske effekter. Man får et indblik i de sikkermæssige foranstaltninger omkring det at arbejde med levende ild. Desuden får man at se, hvordan de enkelte effekter er blevet skabt i 3 udvalgte scener. Endelig får man et indtryk af, hvor stort et arbejde det er ikke bare at skabe ilden men måske i endnu højere grad at slukke den igen. Det er special effect supervisor Dave Gauthier (”The Pledge”, ”D-Tox”), som guider os igennem. Varighed: 15 minutter.

Den anden dokumentar hedder ”Breathing life into terror” og handler om dragernes tilblivelse. Om hvordan deres udseende undervejs i pre-production ændrede sig, og om hvordan de rent teknisk er skabt. Dokumentaren indeholder små interviews med instruktør, producer og effekt-folk, men den er generelt lidt for propagandistisk og overfladisk.

Sidste element på DVD’en er reklamefilm of computerspillet, som er udkommet til PS2, GameCube, Xbox og Game Boy Advance.

Der kan gives tre stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: Dragejægerne
Original Titel: Reign of Fire
Premieredato: 11. marts 2003
Instruktør: Rob Bowman
Skuespillere: Matthew McConaughey, Christian Bale, Izabella Scorupco, Gerard Butler, Alexander Siddig, Ben Thornton
Spilletid: 97 min.
Selskab: Touchstone Pictures, Spy Glass Entertainment, SF/Fox, 2002
Genre: Sci-Fi
Link: http://video.go.com/reignoffire/flash.html

banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...